Βοήθεια στο Σπίτι: Έρχονται προσλήψεις και ενίσχυση του θεσμού

Την δέσμευση ότι «το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” θα συνεχισθεί κανονικά και θα υπάρξει προκήρυξη του έργου μόλις οι δήμαρχοι αποστείλουν το αίτημά τους», έδωσε στους εργαζόμενους του προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, με τους οποίους συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣ τονίζεται ότι «ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρξει μέριμνα να μη δημιουργηθεί κανένα κενό στο πρόγραμμα.  Για το σκοπό αυτό οι σημερινοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν στη θέση τους για το διάστημα που θα χρειαστεί μέχρι να αναλάβουν οι νέοι επιτυχόντες του προγράμματος». Περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την προκήρυξη όσο και για την χρηματοδότηση του προγράμματος  αναμένεται να δώσει ο υπουργός Εσωτερικών κατά την διυπουργική συνάντηση με το Πανελλήνιο Συντονιστικό των σωματείων εργαζομένων στην «Βοήθεια στο Σπίτι» που έχει οριστεί για τις 16 Σεπτεμβρίου (13:00 μ.μ.), ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση των σωματείων του Πανελλήνιου Συντονιστικού.

Σύμφωνα με την τροπολογία της προηγούμενης κυβέρνησης που ψηφίσθηκε ομόφωνα τον περασμένο Δεκέμβριο από τη Βουλή, οι σημερινοί περίπου 3.000 εργαζόμενοι προβλέπεται να παραμείνουν στις θέσεις τους. Στη συνάντηση παρόντες ήταν και ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για τη Μακεδονία – Θράκη Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Θεόδωρος Λιβάνιος και ο ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης.