3ο βραβείο εικονικής επιχείρησης για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Φιλοθέης

Η εικονική μαθητική επιχείρηση «Elephant» των μαθητών του Γενικού Λύκειο Φιλοθέης και του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου κέρδισε το 3ο βραβείο στον φετινό Πανελλήνιο διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης για το 2020. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Μάϊου μέσω διαδικτύου, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ το πρώτο βραβείο έδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Απονομές έκαναν και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Αλέξης Παπαχελάς, ο Ευτύχης Παλλήκαρης και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι από 28 χώρες παρακολούθησαν την τελική φάση του διαγωνισμού. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για νέες και φρέσκιες ιδέες που αφορούν τη επιχειρηματικότητα.

Γνωριμία με την «Elephant»

Οι μαθητές του Λυκείου της Φιλοθέης και της Τραγαίας Νάξου δημιούργησαν την εικονική επιχείρηση. Η «Elephant» ανέπτυξε μια εφαρμογή εποπτευόμενη από ψυχιάτρους, γηριάτρους, ψυχολόγους και γεροντολόγους, η οποία προλαμβάνει-επιβραδύνει την άνοια στους ηλικιωμένους χαροποιώντας τους και φέρνοντάς τους πιο κοντά στα άτομα που αγαπούν.

Ο χρήστης μπορεί επιλέγοντας κάποια ιστορία εμπνευσμένη από λαογραφικά παραμύθια και καθημερινές στιγμές, να ασκήσει τον ιππόκαμπό του (κομμάτι του ανθρώπινου εγκεφάλου που συμμετέχει στη μνήμη). Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής φωτογραφιών αγαπητών προσώπων, από τον ηλικιωμένο ή τον φροντιστή, του χρήστη. Όραμα των παιδιών είναι να καταπολεμήσουν την άνοια χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα στους ηλικιωμένους και τα προσφιλή πρόσωπα, κάνοντας χαρούμενη μία καταθλιπτική συνήθως περίοδο της ζωής τους. «Η Elephant ευφραίνει την ψυχή, εξασκώντας το νου ηλικιωμένων» σημειώνουν οι μαθητές».

Υπερήφανος δήλωσε ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνη

Την ικανοποίηση αλλά και την υπερηφάνεια για το βραβείο των μαθητών του Λυκείου Φιλοθέης εξέφρασε ο δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης. Σε ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook έγραψε: «Μια ακόμα πρωτιά για τα παιδιά του Λυκείου Φιλοθέης. Στον 15ο Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό για την Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020, κατέκτησαν την 3η θέση.Είμαστε πολύ περήφανοι για τα παιδιά μας».

Η ομάδα του JA Greece

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του JA Greece Μάρκος Βερέμης τόνισε μεταξύ άλλων: «Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στους ταλαντούχους έφηβους «επιχειρηματίες» που διαγωνίσθηκαν, στους καθηγητές, τους εθελοντές, τους κριτές και στην καταπληκτική ομάδα του JA Greece που συνεχώς ανεβάζει τον πήχη όλο και πιο ψηλά», δήλωσε ο Πρόεδρος του JA Greece, Mάρκος Βερέμης.

«Η ομάδα του JA Greece εργάστηκε τόσο σκληρά που ξεπέρασε τον εαυτό της. Οι συνάδελφοι δούλεψαν από τα σπίτια τους με μεγάλο ενθουσιασμό, παρά τις τόσο δύσκολες συνθήκες και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του JA Greece και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Ευρώπης, Αργύρης Τζικόπουλος. «Πρώτα θέλω να συγχαρώ την Υπεύθυνη του Προγράμματος Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση», Ελένη Χελιώτη για τον άριστο συντονισμό των μαθητών, των καθηγητών, των κριτών και της ομάδας, το Γιώργο Στέφα, DigitalMarketing Expert που ήταν project manager της μετάδοσης και δούλεψε μέρα – vύχτα για να σχεδιάσει και να οργανώσει το άψογο τεχνικό και αισθητικό αποτέλεσμα, τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαννέτου για την επιμέλεια της ροής, των επίσημων προσκεκλημένων, της ενημέρωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό και την παρουσίαση, την Ιωάννα Κυπριώτη για τον «άθλο» να διαχειριστεί σχεδόν 100 ανθρώπους στα «παράθυρα», τη Χριστίνα Λαμπριανάκη και την Ελίζα Παυλίδη για την τεχνική υποστήριξη και την ενδοεπικοινωνία, τη Σοφία Μανσόλα για την ηχητική επιμέλεια και την Ιωάννα Μαμακή για την υποστήριξη στα social media. Χίλια μπράβο σε όλους», κατέληξε ο κ. Τζικόπουλος.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση 2020»

ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Απονομή από την Α.Ε. την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ECOWAVE
Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
H ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 24-26 Ιουλίου στην Πορτογαλία.
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Απονομή από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως
Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ΚINESIS
Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας
ΤΡΙΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Απονομή από την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφία Ζαχαράκη
Mαθητική «Εικονική Επιχείρηση» ELEPHANT
Γενικό Λύκειο Φιλοθέης και Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Απονομή από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα
Νικήτρια ομάδα: «Ο κήπος της αειφορίας» 1ο ΕΠΑ.Λ. Διδυμοτείχου
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Απονομή από τον Πρόεδρο – Γενικό Διευθυντή του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ευτύχη Παλλήκαρη
Νικήτρια ομάδα: «DeepSeaRobotiΧ» 1ο Γυμνάσιο Γέρακα
ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Απονομή από τον Διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά
Νικήτρια ομάδα: «Πελλαία Φύση» Εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών
ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ
Απονομή από τον Πρόεδρο των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρη Φιλιππόπουλο.
Νικήτρια ομάδα: «πετμΕΕΕΕΚνοστιμιές» – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κοζάνης
Τέλος, ο κ. Φιλιππόπουλος εξέπληξε ευχάριστα τη νικήτρια ομάδα προσφέροντας 5.000 ευρώ.