Θέλουμε να γίνει το Ν. Ψυχικό… Φάρος ; Να προστατέψουμε τη φυσιογνωμία του δήμου μας

Ο πρώτος γύρος τελείωσε με μεγάλη νίκη της δημοτικής αρχής.  Θα σχολιάσουμε σε πρώτη φάση τις γραφικές και εντελώς παράλογες αναλύσεις όσων στηρίζουν τον κ. Μπονάτσο. Μετά την αποδοκιμασία της παράταξης «Συμμετέχω» βρίσκονται σε παραλήρημα.

Μιλούν για «ήττα» της δημοτικής αρχής, καθώς προσθέτουν όλα τα ποσοστά των άλλων συνδυασμών και την αποχή. Άρα, λένε, αποδοκιμάστηκε η δημοτική αρχή. Εν ολίγοις, με τη λογική τους, που μόνο λογική δεν είναι, ο κ. Μητσοτάκης που εξελέγη με 41%, αποδοκιμάστηκε από το 59% των ψηφοφόρων.

Ο κ. Χαρδαλιάς, επίσης αποδοκιμάστηκε. Γιατί μπορεί να εξελέγη από τον πρώτο γύρο, αλλά αν αθροίσουμε όσους δεν τον ψήφισαν και την αποχή που ήταν μεγάλη, τότε αποδοκιμάστηκε. Γελοίες αναλύσεις, ανθρώπων που αποτελούν το χρυσό χορηγό του κ. Γαλάνη.

Ακόμα να καταλάβουν πως η τοξικότητα που εκπέμπουν συστηματικά έκανε κακό τόσο στον κ. Μπονάτσο, όσο και στην ποιότητα του διαλόγου στο δήμο μας.

Δήμαρχοι που εξελέγησαν από τον πρώτο γύρο και ήταν πέριξ του 43% αποδοκιμάστηκαν από το υπόλοιπο 57%. Αλλά, ο παραλογισμός και οι αλχημείες όσων στηρίζουν τον κ. Μπονάτσο και έφεραν την ήττα στην παράταξη Συμμετέχω, πάνε σε άλλο επίπεδο. Υπήρξε αποχή, λένε, άρα αποδοκιμάστηκε η δημοτική αρχή. Το γεγονός πως οι δημότες έρχονται μετά από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και γενικά καταγράφηκε αποχή δεν τους αφορά. Πανελλήνια.

Τους αφήνουμε να κάνουν τη δουλειά τους, που ευνοεί μόνο τον κ. Γαλάνη. Δεν το έχουν καταλάβει, θα το καταλάβουν ίσως στο δεύτερο γύρο.

Βέβαια, η αποχή δεν είναι άλλοθι. Οι δημότες πρέπει να πάνε να ψηφίσουν. Ο βασικός λόγος είναι ότι πρέπει να ψηφίσουν για να προστατευθεί η φυσιογνωμία του δήμου μας. Δεν ήταν καθόλου δεδομένο ότι η Φιλοθέη και το Ψυχικό θα εξαιρούνταν με νομοθετική ρύθμιση από το νέο οικοδομικό σχεδιασμό.

Έγινε μόνο για το δήμο μας και το πιστώνεται ο Δημήτρης Γαλάνης. Τελεία, χωρίς αστερίσκους και «ναι, μεν αλλά». Δεν ήταν καθόλου βέβαιη η απόφαση 1608/2023 του ΣτΕ με την οποία έγινε δεκτή αίτηση του δήμου μας για την ακύρωση του προεδρικού διατάγματος που μετέτρεπε το οικοδομικό τετράγωνο 161 του Ψυχικού από κοινόχρηστο χώρο σε οικοδομήσιμο. Κάτι που δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την καλή έκβαση των υποθέσεων και άλλων τριών οικοδομικών τετραγώνων. Είναι επιτυχία της δημοτικής αρχής. Τελεία.

Και πολλά άλλα. Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί πρέπει να διαφυλαχθεί ο χαρακτήρας της Κηπούπολης για τη Φιλοθέη και το Ψυχικό. Και ο μόνος δρόμος είναι ο Δημήτρης Γαλάνης.

Περνώντας στο Νέο Ψυχικό. Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι το κυκλοφοριακό και η προστασία της φυσιογνωμίας του. Μπορεί ο κ. Μπονάτσος με ένα εμπορικό κέντρο που επιβαρύνει την κυκλοφορία στο Φάρο Ψυχικού και στις γύρω περιοχές του Ν. Ψυχικού να δώσει λύσεις; Την ίδια στιγμή που είναι, ως ένα βαθμό, φορέας του προβλήματος; Απλή ερώτηση.

Μπορεί να βάλει περιορισμούς στα καταστήματα, έχοντας ένα κατάστημα εστίασης, για το οποίο μάλιστα ο κ. Ξυριδάκης δεν ενέκρινε την ανανέωση της άδειας για «παραβάσεις»; Δεύτερη ερώτηση.

Το Νέο Ψυχικό πρέπει να φύγει από τον τοπικισμό και να κοιτάξει τη μεγάλη εικόνα. Ζούμε σε ένα ωραίο προάστιο, το οποίος όμως δεν είναι δεδομένο πως θα είναι το ίδιο ωραίο. Και έχει και πολλά προβλήματα. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα δεν είναι να ψηφίσουμε «όποιον είναι από το Νέο Ψυχικό». Έτσι το μόνο που καταφέρνουμε είναι να περιχαρακωνόμαστε.

Ο κ. Μπονάτσος στον πρώτο γύρο έκανε ένα ατόπημα. Δίχασε τις κοινότητες του δήμου μας καθώς πλασαρίστηκε ως ο «αυθεντικός» Νεοψυχικιώτης. Οι Νεοψυχικιώτες δεν αισθάνονται παρίες. Μάλιστα, η τοξικότητα και ο διχασμός δεν έχει τέλος.

Ορισμένοι βαστάζοι του κ. Μπονάτσου επιτέθηκαν στο Ψυχικό και τη Φιλοθέη επειδή ψήφισαν Γαλάνη! Με ακραίους, άτοπους και άκαιρους χαρακτηρισμούς. Λες και τους χρωστούσαν να βγει ο Μπονάτσος!

Πρόκειται για γελοιότητες που αντί να ενώνουν, διαιρούν και διαμορφώνουν ένα μη πραγματικό σκηνικό.  Το δίλημμα για το Νέο Ψυχικό είναι ξεκάθαρο: Θέλουμε να διατηρήσουμε και να βελτιώσουμε τη φυσιογνωμία του δήμου; Απλά πράγματα.

Σε ό,τι αφορά στη Φιλοθέη και το Ψυχικό το στοίχημα είναι η συμμετοχή. Πρέπει οι δημότες να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους και να προστατέψουν τις Κηπουπόλεις. Δηλαδή; Να ψηφίσουν και να κλείσουν τα αυτιά τους στην τοξικότητα, τη μιζέρια και την προπαγάνδα. Αυτό ήθελαν όσοι την έκαναν σημαία τους. Να οδηγήσουν αρκετούς δημότες στην αποχή. Εν ολίγοις, οι δημότες  πρέπει να ψηφίσουν. Όποιον προστατεύει τα συμφέροντα των Κηπουπόλεων. Δηλαδή, όπως έδειξε ο πρώτος γύρος ότι εμπιστεύονται, τον Δημήτρη Γαλάνη.