Τελικά ο Γαλάνης δεν ήταν απερχόμενος, ε;

Μεγάλη η διαφορά που καταγράφεται στο 92,86% των ψήφων στον δήμο μας υπέρ του κ. Γαλάνη. Πρόκειται για μια διαφορά δέκα σχεδόν μονάδων. Όσοι μιλούσαν για ισχυρό προβάδισμα της δημοτικής αρχής, επιβεβαιώθηκαν. 39,51% για το Προάστιο Πρότυπο και 29,75% για τον κ. Μπονάτσο με καταμετρημένο το 92,86% των ψήφων.

Ο δήμαρχος είχε να αντιπαλέψει την προπαγάνδα (μαύρη ,ολόμαυρη) του κου. Μπονάτσου.

Είχε να αντιπαλέψει τις φιλοδοξείς, λογικές πάντα της άξιας Φαίνης Χατζηαθανασιάδου. Που όμως, εάν δεν έθετε υποψηφιότητα, μόνο ένας βλαξ δεν θα κατανοούσε ότι ο Γαλάνης θα έβγαινε από τον πρώτο γύρο. Και φυσικά η Νέα Δημοκρατία, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Επελέγησαν από τη Νέα Δημοκρατία ορισμένοι δήμαρχοι, αλλά απλώς για να μην υπάρχει χάσιμο ψήφων για τον κ. Χαρδαλιά έδωσαν ελευθέρας. Στον πρώτο γύρο…

Αλλά η επιλογή της κυβερνητικής παράταξης ήταν ο Γαλάνης και είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο εκείνος από τους υποψηφίους είχε δυο κυβερνητικούς εκπροσώπους στις ομιλίες του. Άστε λοιπόν τις γελοιότητες…

Ο Δ. Γαλάνης είχε να αντιπαλέψει την πικρία, δικαιολογημένη ως ένα βαθμό, του Παντελή Ξυριδάκη.

Την οργή -αδικαιολόγητη και ανόητη- παλαιών δημάρχων του Νέου Ψυχικού.

Το τοπικιστικό συναίσθημα των Νεοψυχικιωτών. Γιατί προφανώς ορισμένοι δεν έχουν κατανοήσει ακόμα ότι πρώτον είναι ενιαίος ο δήμος και δεύτερον δεν είναι ό,τι καλύτερο να βγάζεις δήμαρχο έναν ιδιοκτήτη εμπορικού κέντρου και καταστήματος εστίασης, για να αντιμετωπίσει την ηχορύπανση, το κυκλοφοριακό και εν γένει να προστατεύσει τη φυσιογνωμία του δήμου, που επιβαρύνει περισσότερο τους Νεοψυχικιώτες! 

Και ένα κατάστημα εστίασης μάλιστα, που ο πρώην δήμαρχος Παντελής Ξυριδάκης, λόγω παραβάσεων δεν ενέκρινε την ανανέωση της άδειάς του. Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω έφεραν τον κο Μπονάτσο δεύτερο. Γιατί υπάρχουν και σκεπτόμενοι άνθρωποι .

Μπροστά στο ερώτημα «θέλετε ένα δήμαρχο δικηγόρο αυτοδημιούργητο» ή «έναν επιχειρηματία με οικογενειακή παράδοση»  επέλεξαν τον Γαλάνη. Γιατί στο ερώτημα ποιος προστατεύει καλύτερα τη φυσιογνωμία του Προαστίου, οι δημότες επέλεξαν Γαλάνη. Άλλωστε οι μάχες που έχουν δοθεί για τη φυσιογνωμία του Προαστίου μας είναι μεγάλες και έχουν βγάλει νικητή το δήμο μας. Το έργο της δημοτικής αρχής επικροτήθηκε.

Εάν αφήσουμε μίση και πάθη στην άκρη και ασκήσουμε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Είναι σαφές πως λάθη έκανε και ο κ. Γαλάνης. Εφόσον όμως προσθέσουμε όλα τα παραπάνω θα διαπιστώσουμε γιατί ο Δημήτρης Γαλάνης και το Προάστιο Πρότυπο πέτυχαν έναν θρίαμβο.

Προσθέστε στα παραπάνω τον χυδαίο διαδικτυακό οχετό του κ. Μπονάτσου. Ηττήθηκε και αυτός. Χιλιάδες σχόλια με προσωπικές επιθέσεις κατά όσων έχουν αντίθετη άποψη, απειλές, αναρτήσεις δήθεν αγανακτισμένων δημοτών που αναπαράγονταν από τους ίδιους και τους ίδιους. Επιθέσεις αήθεις κατά υποψηφίων με τον κ. Γαλάνη, του ίδιου του κ. Γαλάνη, της οικογένειάς του και όσων έχουν άλλη άποψη από αυτούς.  Όλος αυτός ο μηχανισμός αθλιότητας ηττήθηκε κατά κράτος.

Δεν κάνουμε προβλέψεις για το δεύτερο γύρο. Πιστεύουμε ότι θα κερδίσει η αλήθεια. Ωστόσο για όσους γνωρίζουν, τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου είναι ενδεικτικά για το τι επιθυμούν οι δημότες.

Δεν αξίζουμε ένα δήμο τοξικό που βασίζεται στην προπαγάνδα, στα ψέματα, στις προσωπικές επιθέσεις. Ο Δήμος μας χρειάζεται σχέδιο, διάθεση για προσφορά και πάνω από όλα ένα πρόσωπο που να έχει αποδείξει ότι μπορεί να προστατέψει το χαρακτήρα του.

Εν ολίγοις, δεν αξίζουμε ένα δήμο με δήμαρχο τον κ. Μπονάτσο. Δεν μας ταιριάζει.