Στις 5 Ιουνίου ανοίγει τις πόρτες του το οικολογικό πάρκο Ν.Ψυχικού

Το πρότυπο πάρκο του Προαστίου μας, στο οποίο δίνεται έμφαση η προβολή της Οικολογίας, η προστασία του Περιβάλλοντος και φυσικά η Ανακύκλωση ανοίγει τις πόρτες του αυτό το Σάββατο 5 Ιουνίου.
Ο χώρος του πάρκου (έκτασης 2.500 στρεμμάτων) διαθέτει παιδική χαρά, καταρράκτη, συντριβάνι, κιόσκια, και φυσικά το επισκευασμένο και πιστοποιημένο τρενάκι.
“Γεμίστε λοιπόν μια τσάντα με εφημερίδες, μπουκάλια, κουτάκια αναψυκτικών και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά -όπως μπαταρίες και καπάκια από μπουκάλια- και επισκεφτείτε τους κάδους Ανακύκλωσης που θα βρείτε στο Πάρκο, αλλά και τη Γωνία κατασκευών όπου θα δημιουργήσουμε με ανακυκλωμένα υλικά!
Την υποδοχή των επισκεπτών θα αναλάβει ο «Πέρι»-η μασκότ της εκδήλωσης, ενώ τα παιδιά σας θα μπορούν να παίξουν και να μάθουν με τις εξής δραστηριότητες:
💦Πρόγραμμα «Νερό» όπου θα ενημερωθούμε για τη σπουδαιότητα του νερού, και θα παίξουμε σε ολιγομελή γκρουπάκια.
🦁Πρόγραμμα «Δάσος και Ζώα» με κουκλοθέατρο για τα ζώα του δάσους.
🔋Πρόγραμμα «Ενέργεια», με πειράματα όπου θα μάθουμε τι είναι ενέργεια και πως πετυχαίνουμε την αειφόρο ανάπτυξη.
♻️Πρόγραμμα «Ανακύκλωση – Επαναχρησιμοποίηση – Κομποστοποίηση» όπου θα ενημερωθούμε σχετικά με την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση υλικών.
🎨Διαδραστικό πρόγραμμα ζωγραφικής για το περιβάλλον από την εικαστικό  Ελένη Παναγιωτοπούλου.
🖼Έκθεση έργων με θέμα το περιβάλλον των μαθητών που συμμετέχουν στα προγράμματα  ζωγραφικής της ΔΗ.ΚΕ.ΦΙ.Ψ. με την εικαστικό Άντα Τσιροπούλου.
🎁Σε κάθε επισκέπτη θα μοιραστούν αναμνηστικά δώρα.
📌“,
αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Ωράριο λειτουργίας: 10:00-15:00.
Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω των περιορισμών της πανδημίας.