Σύνδεση του Αρσάκειου με το Harvard

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και του Center for Hellenic Studies (CHS) του Πανεπιστημίου Harvard, δύο μαθητές Λυκείου από το Αρσάκειο Ψυχικού θα συμμετάσχουν και φέτος δωρεάν στο Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου 2020 (HSSP 2020), που διοργανώνει κάθε χρόνο το CHS.

Το Θερινό Σχολείο λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στο Ναύπλιο, στις εγκαταστάσεις του ελληνικού παραρτήματος του CHS, αλλά φέτος λόγω της πανδημίας θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως διαδικτυακά. Το Θερινό Πρόγραμμα μαθητών Λυκείου του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα στην αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε ταλαντούχους μαθητές Λυκείου με διάθεση για μάθηση και επιθυμία για διάκριση. Ξεκίνησε το 2012 και διεξάγεται κάθε καλοκαίρι, μετά την περίοδο των σχολικών εξετάσεων.

το Θερινό Πρόγραμμα θα διαρκέσει 16 ημέρες και αποτελεί ένα εντατικό καθημερινό σεμινάριο με θέμα «Εισαγωγή στις Επιστήμες του Ανθρώπου», το οποίο βασίζεται σε μάθημα που προσφέρει το τμήμα Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard. Τέλος, σημειώνεται ότι διευθυντής του HSSP είναι ο δρ Νικόλας Πρεβελάκης, λέκτορας στο τμήμα Κοινωνικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Harvard και αναπληρωτής διευθυντής Ανάπτυξης Αναλυτικών Προ-γραμμάτων, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών.