Σήμερα 5:30 το πρωί συνεργεία του δήμου καθάρισαν την Κηφισίας από πινακίδες-Συγχαρητήρια Πατούλη σε Γαλάνη

Σήμερα το πρωί ( στις 05:30) σύμφωνα με πληροφορίες του psychiko24, συνεργεία του δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού καθάρισαν την Λεωφόρο Κηφισίας, από παράνομες αφίσες και πινακίδες. Ο καθαρισμός από παράνομες πινακίδες ξεκίνησε από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής, προχθες, τα οποία καθάρισαν τη Λεωφόρο Μεσογείων.

Μετά την πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, προχθες στις 8 το πρωί τεχνικό κλιμάκιο ξεκίνησε την αφαίρεση των παράνομων πινακίδων.  Τα κλιμάκια ξεκίνησαν από τη λεωφόρο Μεσογείων 156 στο ύψος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής (άνοδος). Τη δράση συντόνιζε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κόκκαλης και η εντεταλμένη σύμβουλος Τεχνικών Έργων Ευρώπη Κοσμίδη, ενώ συμμετείχαν στελέχη της Τροχαίας Αττικής και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Τη δράση υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής με δικά της μέσα, ενώ διατέθηκε μέσω του ΕΔΣΝΑ ένα καλαθοφόρο που συνέβαλλε στην αφαίρεση του παράνομου διαφημιστικού υλικού. Η διαδικασία αφαίρεσης συνεχίστηκε μέχρι τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής, ενώ σήμερα στις 5:30 το πρωί συνεργεία του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού αφαίρεσαν τις διαφημιστικές πινακίδες από τη Λεωφόρο Κηφισιάς.

Με αφορμή την έναρξη της διαδικασίας αφαίρεσης των πινακίδων ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, με δηλώσεις του, επισήμανε ότι θα δείξει μηδενική ανοχή στο συγκεκριμένο ζήτημα, υπογράμμισε ότι «παρά το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη διαδικασία, αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο». Και πρόσθεσε: « Συγχαίρουμε το δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη για την πρωτοβουλία του να αφαιρέσει με δικά του συνεργεία τις διαφημιστικές πινακίδες. Καλούμε και τους άλλους δημάρχους να συνδράμουν και αυτοί με τα μέσα που διαθέτουν για να καθαρίσουμε την Αττική μας. Δίνουμε ηχηρό μήνυμα πως η Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει πρόσωπο, δεν θα ανεχθούμε να συνεχιστεί  αυτό το φαινόμενο που, εκτός από την περιβαλλοντική ρύπανση που προκαλεί, απειλεί και την ασφάλεια των οδηγών. Όποιος δεν συμμορφώνεται με τους νόμους θα τον καταγγέλλουμε και θα αποστέλλουμε το φάκελο στον εισαγγελέα. Όποιος θέλει να διαφημίζεται, να το κάνει νόμιμα».