Πως ο Γαλάνης αλλάζει τη νοοτροπία των υπηρεσιών

Τη νοοτροπία των υπηρεσιών του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού προσπαθεί να αλλάξει ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ.Δημήτρης Γαλάνης. Σκοπός του σύμφωνα με πληροφορίες είναι να λειτουργούν άμεσα και με την ελάχιστη δυνατή γραφειοκρατία. Ένα μικρό περιστατικό είναι ενδεικτικό και όχι το μοναδικό, που αποδεικνύει πως ο νέος Δήμαρχος είναι αποφασισμένος να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης του Δήμου είναι το κάτωθι.

Το παρασκήνιο με την Χρυσοχόου

Όπως είναι γνωστό το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στον δήμο μας ( υπάρχουν άλλα δύο σε Φιλοθέη και Ψυχικό) τοποθετήθηκε στην πλατεία Χρυσοχόου στο Νέο Ψυχικό. Μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, με την οποία ο Δήμαρχος θέλησε να αναδείξει την πλατεία στον Φάρο. Ενώ λοιπόν είχε δοθεί εντολή να τοποθετηθεί το δέντρο στην πλατεία Χρυσοχόου, ορισμένοι υπάλληλοι του δήμου είπαν πως “δεν χωράει στην πλατεία”. Ο λόγος; Ήταν έξι μέτρα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ενώ η πλατεία ήταν στενή. Σε δεύτερη σύσκεψη στο γραφείο του κ. Γαλάνη οι υπηρεσίες επέμεναν πως το δέντρο δεν χωρούσε στη Χρυσοχόου.

Έτσι με εντολή του Δημάρχου μέτρησαν την περίμετρο του μέρους της πλατείας Χρυσοχόου που τοποθετήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και τελικά…χωρούσε! Πρόκειται για ένα μικρό περιστατικό, ωστόσο ενδεικτικό της νοοτροπίας που επικρατεί στις υπηρεσίες. Νοοτροπία που άνθρωποι που ξέρουν τον κ. Δημήτρη Γαλάνη τονίζουν πως είναι θέμα χρόνου να αλλάξει, καθώς “έχει μάθει να παράγει έργο”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *