Πως η Μίνα Μελισσουργού πέρασε τον “κάβο” της γραφειοκρατίας – Οι στόχοι της για τη χρονιά

Όταν αναβαθμίστηκε σε αντιδήμαρχο η Μίνα Μελισσουργού, λίγοι περίμεναν το success story που θα κατέγραφε στο έργο της δημοτικής αρχής. Χωρίς πρότερη εμπειρία σε θέσεις δημοτικής ευθύνης και λόγω του νεαρού της ηλικίας της, αρκετοί θεωρούσαν πως θα αποτύχει. Ωστόσο η προσωπική επιλογή του Δημήτρη Γαλάνη, ο οποίος δίνει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, τον δικαίωσε πλήρως.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών είναι από τους πιο σταθερούς συνομιλητές του δημάρχου, ενώ πέρασε πρόσφατα τον δύσκολο “κάβο” της κατάθεσης του προϋπολογισμού. Μία διαδικασία που στο παρελθόν καθυστερούσε και έφτανε Μάρτιος για να… επιστραφεί εγκεκριμένος ή με παρατηρήσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με αποτελέσματα την υπολειτουργία των υπηρεσιών, φέτος ολοκληρώθηκε…με ταχύτητες εξπρές εντός του Ιανουαρίου. Και χωρίς καμία παρατήρηση από την Αποκεντρωμένη,

Η αξία των ενεργειών αυτών είναι πολλαπλασιαστική για το δήμο, ο οποίος δεν έχασε στην ουσία πολύτιμο χρόνο στην καθημερινή του λειτουργία. Το αποτελέσματα αυτό ήρθε μετά από συλλογική δουλειά και συντονισμό με τα αρμόδια τμήματα, ενώ στόχος της Μίνας Μελισσουργού για φέτος είναι ο εξορθολογισμός των οικονομικών του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, ο εκσυγχρονισμός και η καλύτερη οργάνωση των αρμόδιων τμημάτων.

Το στοίχημα είναι δύσκολο όμως, διάθεση και κυρίως σχέδιο υπάρχει.