Ψυχικό: Στο στόχαστρο της ΚΕΚΡΟΨ 16 μαγαζιά και το οικόπεδο στην Μελετοπούλου

Δεκαέξι καταστήματα και το οικόπεδο στην οδό Μελετοπούλου 7 στο Παλαιό Ψυχικό αποτελούν τις βασικές ιδιοκτησίες στις οποίες επικεντρώνεται το εγχείρημα της Κέκροψ για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της. 

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα εξαμήνου, για την έκταση 300 περίπου στρεμμάτων στο Π.Ψυχικό, γνωστή ως περιοχή “Λατομείου”, μετά τη δικαίωσή της από το Εφετείο, η τεχνική εταιρεία θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες προκειμένου να καταστεί η απόφαση αμετάκλητη και να εγγραφεί το δικαίωμα κυριότητάς της στο Κτηματολόγιο.

Επίσης, η εισηγμένη προσδοκά έσοδα από την μίσθωση δεκαέξι καταστημάτων, επιφάνειας 973 τ.μ., στην Παλαιά Αγορά Ψυχικού, με το κτίριο της Παλαιάς Αγοράς να έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο.

Οι κύριες εργασίες σε αυτό ακίνητο έχουν ολοκληρωθεί και παραμένουν σε εκκρεμότητα συμπληρωματικές εργασίες στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο της Παλαιάς Αγοράς οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε συνδυασμό με την επίτευξη των εκμισθώσεων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών η Κέκροψ εκτιμά ότι θα μπορέσει να προχωρήσει στην αποτίμηση της εύλογης αξίας του ακινήτου. Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Φιλοθέης –Ψυχικού καθώς και η “Ένωση Ιδιοκτητών Ψυχικού” έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης των χρήσεων που ενέκρινε το Υπουργείο Πολιτισμού και η οποία θα εκδικαστεί στις 30 Οκτωβρίου 2019.