Πρωτοπορούν οι μαθητές του ΓΕΛ Φιλοθέης- Συνάντηση με Δ.Γαλάνη

“Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να συναντήσω και να ακούσω μια ιδιαίτερα καινοτόμα παρουσίαση από το Μάριο, τη Λενιώ και την Αλεξάνδρα, μαθητές της πρώτης και της δευτέρας Λυκείου του ΓΕΛ Φιλοθέης. Οι μαθητές μας πρόκειται να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης Evolve, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του  Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος” ανέφερε σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού, κ.Δημήτρης Γαλάνης.

“Μας παρουσίασαν, λοιπόν, ένα οικολογικό παγκάκι, που θα σέβεται και θα εξυπηρετεί το περιβάλλον! Μας εξήγησαν ότι θα είναι αποκλειστικά κατασκευασμένο από συμπιεσμένα ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα  φέρει δυο κάδους ανακύκλωσης που θα διαθέτουν αισθητήρες και θα ειδοποιούν τα απορριμματοφόρα λίγο πριν γεμίσουν οι κάδοι, ελαχιστοποιώντας τα δρομολόγια τους. Τέλος, με σκοπό να αξιοποιήσουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πρόκειται να τοποθετήσουν στο παγκάκι ηλιακά πάνελ για το φωτισμό του γύρω/περιβάλλοντα χώρου και τη φόρτιση ηλεκτρικών συσκευών.

Προσωπικά δεσμεύτηκα ενώπιόν τους πως θα αποστείλω επιστολή στη διοργανώτρια αρχή, ότι θα εισηγηθώ στα αρμόδια όργανα να απορροφήσουμε τα πρώτα 100 παγκάκια όταν τα παράξουν, σε σχολεία και πάρκα του Δήμου μας.

Συγχαίρω το διευθυντή του σχολείου Πέτρο Ματζάκο καθώς και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και θα ευχηθώ την καλύτερη επιτυχία και μόνο εις ανώτερα! Είμαστε πάντα δίπλα στους μαθητές, αρωγοί σε κάθε τους όνειρο και φιλοδοξία” κατέληξε ο Δήμαρχος.