Προάστιο Πρότυπο: Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021

Ακολουθεί η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής σχετικά με την έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2021 από το Δημοτικό Συμβούλιο:

“Προχθές, ήταν μια ξεχωριστή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά την οποία συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021.Μετά από μία «μαραθώνια» συζήτηση κατά την χθεσινή συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού ψήφισε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021. 

Μαζί με τον Προϋπολογισμό θεωρούνται τα σημαντικότερα θέματα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.Η συνεδρίαση διεξήχθη με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τον λόγο πήρε καταρχάς ο Δήμαρχος, ο οποίος αναφέρθηκε στην υλοποίηση ενός πλούσιου έργου το 2020 και ανέφερε επιγραμματικά τους στόχους του νέου τεχνικού προγράμματος για το 2021.Την παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος έκανε ο νέος αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Φωτιάδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον πρώην αντιδήμαρχο Νίκο Ζερβό για την έως τώρα άρτια δουλειά του.Παρουσιάστηκε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα πλήρες και ρεαλιστικό το οποίο συμπεριλαμβάνει και το πολύ μεγάλο έργο της ολοκλήρωσης του δικτύου ομβρίων στη Φιλοθέη. 
Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από την Περιφέρεια χάρη στις ενέργειες που έγιναν την περίοδο της καραντίνας και αμέσως μετά.

Επίσης, θα αναβαθμιστούν οι Παιδικοί Σταθμοί Ευρώτα και Τζαβέλλα, θα υλοποιηθούν εκτεταμένες εργασίες σε άλση και πάρκα προκειμένου να αποκατασταθούν βλάβες ή ελλείψεις που είχαν συσσωρευτεί επί έτη, θα γίνουν εργασίες ανακαίνισης στην Παιδική Χαρά Πλατείας Ελευθερίας και θα υποβληθεί πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για την αποκατάσταση της Παιδικής Χαράς Πικιώνη.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κος Ξυριδάκης και πρότεινε στο Δημοτικό Συμβούλιο σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος με απάλειψη του έργου της ολοκλήρωσης του δικτύου ομβρίων στη Φιλοθέη.Εν τέλει, ψηφίστηκε με πλειοψηφία 13 ψήφων το Τεχνικό Πρόγραμμα όπως προτάθηκε απ’την Δημοτική Αρχή. Παρόλες τις δυσκολίες, μέσα στο 2020 έγιναν διάφορες σημαντικές επεμβάσεις, εργασίες και ανακαινίσεις σε σχολικά κτίρια, παιδικές χαρές και χώρους άθλησης του Δήμου μας. 

Έτσι, με την χθεσινή υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος γίνεται για άλλη μια χρονιά προτεραιότητα μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας και όχι η ευημερία των αριθμών. “