Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα αντιβιοτικά στο 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για ορθή χρήση των αντιβιοτικών, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο 1ο Λύκειο Νέου Ψυχικού ενημερωτική ημερίδα για τους εκπαιδευτικούς Προσχολικής Αγωγής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα «Μύθοι και αλήθειες για τα αντιβιοτικά και εμβόλια». Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ.

Στον χαιρετισμό της, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας, Αλίκη Γκιζελή, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Το θέμα της λήψης αντιβιοτικών, καθώς και του εμβολιασμού, οφείλει να  μας απασχολήσει και αφορά όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες. Συχνά μας προβληματίζει η αναγκαιότητά τους ή όχι. Η αποχή από τη χρήση τους έχει σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και οι αντιδράσεις είναι πολλές».

Ακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και τοποθετήσεις επιστημόνων για το θέμα της χρήσης των αντιβιοτικών, για να ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς. Την ημερίδα παρακολούθησε, μεταξύ άλλων, και η γενική διευθύντρια του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων κ. Αϊδίνη, η οποία μετέφερε το χαιρετισμό του προέδρου του Δικτύου και περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.