Πέτρος Φιλιππίδης: Μετά τη φυλακή, στο σφυρί τα σπίτια του σε Ψυχικό και Σοφικό

Οι ηθοποιοί Πέτρος Φιλιππίδης (Α) και Γιώργος Μιχαλακόπουλος (Δ) παρίστανται στην κηδεία του διακεκριμένου θεατρικού δημιουργού, δασκάλου και ακαδημαϊκού Σπύρου Ευαγγελάτου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κάποτε μας έκανε όλους να γελάμε, με το πηγαίο και αναμφισβήτητο κωμικό ταλέντο του, το οποίο εκφραζόταν είτε στο θεατρικό σανίδι είτε μέσα από τα εξαιρετικά δημοφιλή σίριαλ της τηλεόρασης.

Για τον Πέτρο Φιλιππίδη, όμως, το γέλιο πάγωσε και το διαδέχθηκε το αρνητικό σοκ από τις διαδοχικές αποκαλύψεις που έφερναν στο φως συμπεριφορές και πλευρές του χαρακτήρα του που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, πλην εκείνων που γνώριζαν από… πρώτο χέρι.

Είναι όλες αυτές οι επώνυμες καταγγελίες που οδήγησαν τον ηθοποιό και σκηνοθέτη σε δικαστικές περιπέτειες και σε προφυλάκιση, από τον περασμένο Ιούλιο, για τις οποίες ασφαλώς θα τον κρίνει η Δικαιοσύνη.

Για τον ίδιο και την οικογένειά του, ωστόσο, η θύελλα δεν περιορίζεται στις δικαστικές αίθουσες, αλλά πλέον επεκτείνεται και στο επίπεδο των οικονομικών τους. Ο Πέτρος Φιλιππίδης υπήρξε άλλωστε ένας από τους πλέον καλοπληρωμένους ηθοποιούς τις εποχές των παχιών αγελάδων, κάτι που του επέτρεψε να αποκτήσει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, αλλά και να προχωρήσει σε εξίσου σημαντικά ανοίγματα, με δάνεια από τις τράπεζες.

Μετά το τσουνάμι των τελευταίων γεγονότων, όμως, οι πληροφορίες μιλούν για μεγάλες οικονομικές δυσκολίες καθώς τα εισοδήματα έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί, με συνέπεια τα δάνεια να κοκκινίσουν.

Ετσι, όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», έχει ήδη προγραμματιστεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός για το εξοχικό σπίτι του προφυλακισμένου ηθοποιού στην Κορινθία.
Παράλληλα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων, υπάρχει εγγεγραμμένος πλειστηριασμός και για το ακίνητο του Ψυχικού, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται αναρτημένος στη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (eauction.gr).

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Φιλιππίδης και η σύζυγός του Ελπίδα Νίνου διαθέτουν, εκτός από οικία στο Ψυχικό (μεζονέτα τριών επιπέδων), εξοχικό στο Σοφικό Κορινθίας, καθώς και το πατρικό του ηθοποιού στο χωριό Κουκλιοί στα Ιωάννινα. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας στα τέλη του 2018, η μεζονέτα του Ψυχικού είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό από εκείνη την περίοδο, κάτι που είχε διαψεύσει τότε με δήλωσή του ο Π. Φιλιππίδης. Πρόσφατες πληροφορίες, όμως, αναφέρουν ότι είχε προγραμματιστεί να βγει ξανά στο σφυρί, αλλά αυτό αποτράπηκε κατόπιν ενεργειών της οικογένειας.

Στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων ο πλειστηριασμός για το συγκεκριμένο ακίνητο αναρτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και έχει οριστεί για τις 27 Απριλίου 2022, εκτός αν μεσολαβήσουν και πάλι κινήσεις για την αναστολή του.

Θα πρέπει να σημειωθεί ακόμη ότι τόσο ο ίδιος ο Π. Φιλιππίδης όσο και η σύζυγός του εμφανίζονται κατά την έκθεση του πλειστηριασμού να κατοικούν σε άλλη οικία (επί της οδού Διαμαντίδου), επίσης στο Ψυχικό.

Η κατάσχεση

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το ακίνητο στο Ψυχικό κατασχέθηκε για ποσό 450.000 ευρώ, στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, υπέρ της VEGA I NPL Finance Designated Activity Company και επισπεύδουσα είναι η Intrum Hellas. Το ποσό αυτό αποτελεί «μέρος της επιταχθείσης έντοκης απαίτησης της επισπεύδουσας σύμφωνα με την από 31-05-2021 επιταγή της προς πληρωμή», όπως αναφέρεται.

Παράλληλα, η επισπεύδουσα εμφανίζεται «ρητώς επιφυλασσόμενη για την είσπραξη του συνόλου της απαίτησης, εντόκως, νομίμως μετά των εξόδων εκτελέσεως, έως την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση, με άλλη αναγκαστική εκτέλεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Σημειώνεται ότι ο εκτελεστός τίτλος είναι διαταγή πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που εκδόθηκε το 2018…

Ως τιμή πρώτης προσφοράς κατά την κατάσχεση ορίστηκε η εμπορική αξία του ακινήτου, η οποία ανέρχεται σε 290.250 ευρώ για το δικαίωμα του 50% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας που ανήκει στον Πέτρο Φιλιππίδη – και αντίστοιχα για το 50% που ανήκει στην Ελπίδα Νίνου. Ετσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 645.000 ευρώ.

filippidis_spiti_psixiko
Το σφυρί που θα χτυπήσει στις 27 Απριλίου αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος στο Παλαιό Ψυχικό που αποτελείται από δύο ανεξάρτητα κτίρια και έχει χτιστεί επί οικοπέδου 675 τ.μ.

Το σφυρί αφορά τη μία από τις δύο κατοικίες κτιριακού συγκροτήματος που αποτελείται από δύο ανεξάρτητες κατοικίες και το οποίο χτίστηκε επί οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου, έκτασης 675 τ.μ. Το οικόπεδο βρίσκεται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Ψυχικού, στο οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Δαβάκη, Στεφανάκου, Κυριακίδη, ενώ συνορεύει και με τον χώρο των πρώην λατομείων που διεκδικούνται από την εταιρεία Κέκρωψ.

Η συγκεκριμένη κατοικία Β’ αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και όροφο που περιλαμβάνουν:
■ Στο υπόγειο, έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου, τέσσερις αποθήκες, λεβητοστάσιο, δεξαμενή, WC, διάδρομο, ανελκυστήρα και εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου. Η επιφάνεια των βοηθητικών χώρων είναι 122,30 τ.μ. και του χώρου στάθμευσης 24,50 τ.μ.
■ Το ισόγειο έχει επιφάνεια 113,50 τ.μ. και αποτελείται από καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, είσοδο, WC, διάδρομο, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με τα τμήματα του υπογείου και του ορόφου, ανελκυστήρα και βεράντες.
■ Ο όροφος περιλαμβάνει τρία υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, διάδρομο, ανελκυστήρα, εσωτερική κλίμακα επικοινωνίας με το τμήμα του ισογείου και βεράντες, ενώ έχει επιφάνεια 104,60 τ.μ.
Η κατοικία Β’ έχει ποσοστό συνιδιοκτησίας στο όλο οικόπεδο 550/1.000 εξ αδιαιρέτου, ενώ της ανήκει κατ’ αποκλειστική χρήση τμήμα του ακάλυπτου χώρου, εμβαδού 200 τ.μ.
Η συγκεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία αποκτήθηκε από τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη σύζυγό του «κατά πλήρη κυριότητα νομή και κατοχή και κατά ποσοστό 1/2 εξ αδιαιρέτου σε καθέναν από αυτούς» τον Νοέμβριο του 2005.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην έκθεση του πλειστηριασμού, «ο σκελετός του κτιρίου είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, η ποιότητα κατασκευής του ακινήτου εξωτερικά είναι η συνήθης της εποχής και η κατάσταση συντήρησης εξωτερικά κρίνεται ως μέτρια».

Οσο για τα βάρη του ακινήτου περιλαμβάνουν:
■ Προσημείωση υποθήκης από 22/11/2005 για 1.320.000 ευρώ υπέρ της Novabank.
■ Προσημείωση υποθήκης από 21/12/2009 για 336.000 ευρώ υπέρ της Millennium Bank.
■ Προσημείωση υποθήκης από 6/12/2013 για 96.850 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.
■ Αναγκαστική κατάσχεση από 13/4/2018 για 450.000 ευρώ υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς.
Στην πορεία, λόγω συγχωνεύσεων ορισμένων από τις παραπάνω τράπεζες, υπήρξαν αλλαγές των ασφαλισμένων δανειστών καθώς και μερική τροπή προσημειώσεων σε υποθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, στις 6 Ιουλίου 2021 η υποθήκη του 1.320.000 ευρώ πέρασε στη VEGA I NPL Finance DAC και στις 25 Αυγούστου 2021 υπήρξε μερική τροπή της σε υποθήκη για ποσό 1.155.607,26 ευρώ.

Το εξοχικό

Το σφυρί για το εξοχικό που ανήκε στον Π. Φιλιππίδη και τη σύζυγό του πρόκειται να χτυπήσει στις 19 Ιανουαρίου 2022, με επισπεύδουσα την Intrum Hellas, και με δικαιούχο επίσης τη VEGA I NPL Finance DAC, ως ειδική διάδοχο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 176.400 ευρώ (53.000 ευρώ για τα ποσοστά 50% εξ αδιαιρέτου), ενώ το ακίνητο κατασχέθηκε στις 16 Ιουνίου 2021 για οφειλή ύψους 200.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος του συνολικού επιταχθέντος ποσού «με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό», όπως αναφέρεται στην έκθεση.

Ο πλειστηριασμός αφορά ένα οικόπεδο έκτασης 1.242 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στη θέση Αμόνι Σοφικού, της Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας του Δήμου Κορινθίων, εντός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Υπαλλήλων Τραπέζης της Ελλάδος (ΟΣΥΤΕ).

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή του ακινήτου βρίσκεται σε απόσταση 37 χλμ. νοτιοανατολικά της Κορίνθου και περίπου 110 χλμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για αμφιθεατρική περιοχή με πολύ πράσινο και με θέα τον Σαρωνικό κόλπο.

 

Πηγή: Protothema.gr