Περιφερειακός Σύμβουλος, πρ. Δήμαρχος 4 θητειών, χειροτονείται ιερέας

Η*είδηση ξάφνιασε πολλούς. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά για να μάθουν αν ήταν αλήθεια ή παραπληροφόρηση: «Ο (Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας)Ρίζος Κομήτσας, αφήνει τα κοινά και φοράει το ράσο της εκκλησίας».

Ένας από τους πλέον έμπειρους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης στο νομό Λάρισας και όχι μόνο, με θητεία που ξεκινάει βήμα-βήμα από το 1986 αποφασίζει να βάλει τέλος στην καριέρα αυτή και να στραφεί σε κάτι που είχε βαθιά μέσα του: στην ιεροσύνη.

Ο Ρίζος Κομήτσας, εκλεγμένος πλέον στον Β βαθμό της Αυτοδιοίκησης, αποφασίζει να συνεχίσει να προσφέρει στον συνάνθρωπο αλλά με άλλον ρόλο από αυτόν που είχε μέχρι σήμερα, όπως λέει στη LarissaPress.

Κοινοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Κοινότητας, τρεις θητείες Δήμαρχος Νίκαιας, μια θητεία Δήμαρχος Κιλελέρ, και ο πρώτος Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας, ο Ρίζος Κομήτσας το ερχόμενο Σάββατο  το πρωί θα χειροτονηθεί σε Διάκονο και την επομένη, στον Ι.Ν Αγίου Γεωργίου, στην πλατεία της Ανατολής Αγιάς, θα χειροτονηθεί σε Ιερέα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος κκ. Ιγνάτιο.

«Η ιεροσύνη ήταν ένας νεανικός μου πόθος. Η ζωή τα έφερε αλλιώς. Η εμπλοκή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κινήθηκε όμως στο ίδιο πλαίσιο με αυτό της ιεροσύνης: προσφορά στον συνάνθρωπο. Τώρα, στον Β’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει αυτή η άμεση επαφή με τους πολίτες. Έχει ωριμάσει ο χρόνος, κουράστηκα, και νιώθω πλέον έτοιμος να ικανοποιήσω τον νεανικό μου πόθο. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν ξεκομμένος. Υπήρξα ψάλτης σε αναλόγιο για 23 ολόκληρα χρόνια και πρόεδρος των Ιεροψαλτών την περίοδο 1992-1998», μας λέει ο κ. Κομήτσας εξηγώντας τους λόγους της απόφασης του.

«Θα ασκήσω τα ιερατικά μου καθήκοντα στην Ανατολή, στο χωριό του πατέρα μου, τιμώντας τη μνήμη του», λέει ο πρώην Δήμαρχος, ήρεμος και κατασταλαγμένος.

Με την απόφαση του αυτή κλείνει οριστικά και μια μακρά θητεία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης καθώς υπάρχει ασυμβίβαστο.