Πέρασαν προϋπολογισμός-τεχνικό πρόγραμμα. Διαβασμένος ο Γαλάνης

Με ευρεία πλειοψηφία πέρασαν από το δημοτικό συμβούλιο ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής αρχής. Υπερ τους ψήφισαν η συμπολίτευση και από την αντιπολίτευση ο κ. Νίκος Κανελλάκης και οι δύο ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοί.

Δημήτρης Γαλάνης: Θα εφαρμόσω κατά γράμμα ό,τι ψηφίστηκε

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο πως “θα ψηφίσει κατά γράμμα ό,τι ψηφίστηκε” και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση δήλωσε πως “δεν θα αφήσω τα έργα ως μελέτες, αλλά θα τα πραγματοποιήσω”.

Κατά τις τοποθετήσεις του ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού ήταν σαφής, αναλυτικός και ουσιαστικός. Αναφέρθηκε με σαφήνεια στα έσοδα και στα έξοδα του Δήμου, ενώ στον προϋπολογισμό εγγράφηκαν 1,6 εκατ. ευρώ που δεν είχαν εισπραχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο κ. Δημήτρης Γαλάνης κατέθεσε ένα ρεαλιστικό προϋπολογισμό ύψους 26,5 εκατ. ευρώ, ενώ το τεχνικό πρόγραμμα ανέρχεται σε 900 χιλιάδες ευρώ.

“Εγώ θα εκτελέσω το σύνολο του τεχνικού προγράμματος” ανέφερε ο κ.Γαλάνης, ενώ στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης πως το τεχνικό πρόγραμμα είναι μικρότερης αξίας από τα 1,5 εκατ. ευρώ που περιελαμβάνε το περσινό τεχνικό πρόγραμμα, ο ίδιος απάντησε τεκμηριωμένα πως από τα 1,5 εκατ. ευρώ μόλις τα 215 χιλιάδες ευρώ είχαν εκτελεστεί έως τις 31/8/2019.

Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να υλοποιηθεί το 100% του κατατιθέντος τεχνικού προγράμματος, θέτοντάς το σε ρεαλιστική βάση.

Η κόντρα με την αντιπολίτευση

To δημοτικό συμβούλιο είχε εντάσεις, με την αντιπολίτευση να τονίζει πως τα 5,5 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού οφείλονται στην καλή διοίκηση της προηγούμενης αρχής. Ο κ.Γαλάνης σε αυτό το σημείο υπενθύμισε πως 1,6 εκατ. ευρώ εγγράφηκαν στον φετινό προϋπολογισμό ως ανείσπρακτες οφειλές του δήμου, ενώ δεν αρνήθηκε το ταμειακό πλεόνασμα που παρέλαβε.

Έντονη ήταν η κόντρα με την κα.Κατερίνα Πετρίτση- Μουράντ. Η πρώην αντιδήμαρχος απευθυνόμενος στον κ.Γαλάνη τόνισε πως τα έργα που σήμερα πραγματοποιούνται είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, η οποία είχε κάνει τις μελέτες.

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού ανταπάντησε πως όσα έργα είναι χρήσιμα θα υλοποιηθούν και απευθυνόμενος στην κα.Μουράντ είπε πως “εγώ δεν θα κάνω μελέτες, θα υλοποιώ έργα.”.

Νίκος Κανελλάκης: “Έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα ο Γαλάνης”

Από την πλευρά του ο κ.Νίκος Κανελλάκης υπερψήφισε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό και τόνισε πως “η νέα δημοτική αρχή έχει κάνει ένα καλό ξεκίνημα” και πως “υπερψηφίζει γιατί αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία στον κ.Γαλάνη για το καλό του δήμου”.