Παρά τις ελλείψεις προσωπικού η υπηρεσία καθαριότητας είναι αποτελεσματική – Οι στόχοι του Γ. Παπαχρόνη

Ένα από τα δυνατά “χαρτιά” της δημοτικής αρχής είναι ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Παπαχρόνης, ο οποίος έχει αναλάβει το νευραλγικό τομέα της καθαριότητας στο δήμο μας. Ο ίδιος γνωρίζει τη σημασία του έργου της καθαριότητας, αλλά και τις δυσκολίες της, καθώς υπάρχουν ελλείψεις. Ελλείψεις που για να καλυφθούν απαιτείται να δοθεί η δυνατότητα στο δήμο να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού.

Η κατάσταση στο Παλαιό Ψυχικό αναμένεται να κορυφωθεί έως τις αρχές Μαίου όπου θα υπάρξει αυξημένη ανάγκη για συλλογή φυτικών απορριμμάτων, εξαιτίας των κηπευτικών εργασιών, όπως άλλωστε και στη Φιλοθέη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση αν και είναι δύσκολη, εξαιτίας της υποστελέχωσης, είναι διαχειρίσιμη με τη δημοτική αρχή να ανταποκρίνεται θετικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Έχουν οργανωθεί βάρδιες , ενώ η υπηρεσία εργάζεται 24/7.

Έρχεται νέος εξοπλισμός

Σύμφωνα με πληροφορίες του psychiko24 το προσεχές διάστημα αναμένεται να αποκτηθεί από το δήμο νέος εξοπλισμός. Υπάρχει ανάγκη για εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται, για αυτό προβλέπονται νέα απορριμματοφόρα, άρπαγες και άλλα μηχανήματα.

Σε ό,τι αφορά στο προσωπικό το επόμενο πενταήμερο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι 22 συμβάσεις με τον ΟΑΕΔ (σύμφωνα με το πρόγραμμα του οργανισμού), ενώ ο δήμος ανανέωσε τις συμβάσεις 15 εργαζομένων έως τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη στιγμή και για τα τρία προάστια ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων υπερβαίνει τα 100 άτομα, ωστόσο δεν είναι αρκετός. Για αυτό το λόγο όταν επιτραπεί στη δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε προσλήψεις.