Παιδικοί: Τα επίσημα στατιστικά και οι Ανακοινώσεις

Στατιστική ανάλυση των οριστικών αποτελεσμάτων για τη Δράση “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2019-2020”, ” δημοσίευσε η ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Σε αυτά εντοπίζεται, μεταξύ άλλων δεδομένων, ότι τα παιδιά που λαμβάνουν “αξία τοποθέτησης” (voucher) ανέρχονται σε 154.947.  Ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 172.197, εκ των οποίων ο αριθμός των έγκυρων αιτήσεων ήταν 154.947.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι τα παιδιά που έλαβαν voucher ανήλθαν σε 127.634, ενώ ο αριθμός αιτήσεων ήταν 161.360 και οι έγκυρες αιτήσεις 141.343.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες ανά περιφέρεια της Χώρας, απασχόληση, ηλικία, εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση και υπηκοότητα, για τις Αιτήσεις  και τους για τους Ωφελούμενους  .

Ικανοποίηση του Πρωθυπουργού

Σύμφωνα με σχετική Ανακοίνωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε χθες με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο και Θ. Λιβάνιο, « εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχεία υλοποίηση της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής”, από τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, με την οποία εξασφαλίστηκε ότι 27.313 περισσότερα παιδιά σε σχέση με το σχολικό έτος που ολοκληρώθηκε, θα έχουν πρόσβαση σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς μέσω της χορήγησης voucher (κουπονιού) στις οικογένειες τους για το σχολικό έτος 2019-2020. Συντελείται έτσι αμέσως το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας ώστε κανένα παιδί να μην μείνει εκτός παιδικού σταθμού. »

Θεοδωρικάκος: Στηρίζουμε έμπρακτα τα νέα ζευγάρια και το θεσμό της οικογένειας.

Τα αποτελέσματα της Δράσης ανακοινώθηκαν σε κοινή σύσκεψη Εσωτερικών, Εργασίας και ΕΕΤΑΑ, μετά το πέρας της οποίας ο ΥΠΕΣ δήλωσε:

«Σε άριστη συνεργασία το Υπουργείο Εσωτερικών με το Υπουργείο Εργασίας και την οργανωτική και συντονιστική δράση της ΕΕΤΑΑ προχώρησε και φέτος στο πρόγραμμα των voucher για τα παιδιά που μπορούν να φιλοξενηθούν στους παιδικούς σταθμούς. Τόσο ο Υπουργός κ. Βρούτσης όσο και η Υφυπουργός κυρία Μιχαηλίδου μπορούν να σας δώσουν τα πιο αναλυτικά στοιχεία. Εγώ περιορίζομαι να πω ότι η Κυβέρνησή μας, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στηρίζει έμπρακτα τα νέα ζευγάρια και το θεσμό της οικογένειας. Εφέτος εξασφαλίστηκαν θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της χώρας για 155.000 παιδιά, για όλα τα παιδιά που πληρούσαν τα κριτήρια που είχαν τεθεί και πιστεύω ότι του χρόνου με μία ακόμα καλύτερη προετοιμασία, καθώς θα έχουμε περισσότερο χρόνο, θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε δυσκολία για να έχουμε το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει υπάρξει ποτέ στη Xώρα».