Π. Ξυριδάκης: Τέλος στην παρατεταμένη περίοδο ανοχής στη δημοτική αρχή

Το τέλος της περιόδου χάριτος στη δημοτική αρχή από την αντιπολίτευση σηματοδοτεί το post του Παντελή Ξυριδάκη, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών.
Όπως αναφέρει:
Μάιος 2019: Η Δημοτική παράταξη ΠΡΟΑΣΤΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ έλαβε την εντολή από τους συμπολίτες μας να αναλάβει τη Διοίκηση του Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού.
Σεπτέμβριος 2019: Η συγκεκριμένη παράταξη ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της.
Ιούνιος 2022: Είκοσι πέντε μήνες μετά, ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής στα μεγάλα αλλά και στα μικρά προβλήματα του Δήμου μας είναι μικρός,πικρός,αν όχι οδυνηρός, διαπιστώνοντας πόσο ανεπαρκής αποδείχτηκε. Ας αναλογιστούμε τι έκανε η Δημοτική Αρχή για την αντιμετώπιση της μάστιγας του κορονοϊού και της κακοκαιρίας που έβαλαν σε κίνδυνο τον Δήμο και τους συμπολίτες μας. Απείχε από οποιαδήποτε πρωτοβουλία και μετά έτρεχε να μαζέψει τα αμάζευτα.
Τι έκανε για την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό; Περιέκοψε προγράμματα και εκδηλώσεις ουσίας, διέκοψε την ενημέρωση των κατοίκων μέσω του ΕΝ ΔΗΜΩ και υποβίβασε το ΠΑΡΑΘΥΡΟ από περιοδικό σε λεύκωμα φωτογραφιών. Τι έκανε για τους εργαζόμενους που όλη αυτή την περίοδο εργάστηκαν με αυταπάρνηση για να ανταποκριθούν στις έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν;
Τους άφησε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτεθειμένους στην απειλή του κορονοϊού. Τι έκανε για τη βελτίωση των υποδομών, της καθαριότητας και για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων; Τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα.
Ουραγός στη απορρόφηση κονδυλίων από το κράτος σε όλη την Αττική. Το μόνο που έκανε ήταν να εισπράξει τις χρηματοδοτήσεις που είχε ήδη εξασφαλίσει και δρομολογήσει η προκάτοχος Δημοτική Αρχή και να φέρει εις πέρας κάποια από τα πολλά δρομολογημένα έργα από την προηγούμενη Διοίκηση Ξυριδάκη και να φωτογραφίζεται θριαμβολογώντας για δήθεν νέα της επιτεύγματα.
Ως τώρα η Δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» από τη θέση της Αντιπολίτευσης πρόσφερε σε κάθε περίπτωση αρωγή στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αποφεύγοντας συνειδητά να γίνει αφοριστική και πιεστική αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα της εποχής. Πρότεινε λύσεις, γνώση και τεχνογνωσία αποκτημένες από την πολύχρονη εμπειρία της στην άπειρη διοίκηση του Δήμου, αλλά και καλόπιστη κριτική. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Τα ώτα της Δημοτικής Αρχής κώφευαν!
Λες και είχαν εμπειρία και ήξεραν.
Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι σκληρή και δεν επιτρέπει πλέον ίχνος ανοχής από τη μεριά μας. Η παρατεταμένη περίοδος χάριτος τελείωσε, όπως και οι δικαιολογίες της. Η «Συμμαχία Πολιτών», πιστή στο καθήκον της να προασπίζεται τα συμφέροντα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού και των Δημοτών, θα συνεχίσει να προτείνει λύσεις, αλλά πλέον η κριτική θα είναι σοβαρή αλλά και αμείλικτη όπου αυτή χρειάζεται.
Ας αναλογιστούμε τι έκανε ως τώρα η Δημοτική Αρχή κι ας ευχηθούμε τον υπόλοιπο χρόνο της θητείας της να καταφέρει να ανταποκριθεί όσο μπορεί στις ανάγκες του Δήμου.
Ενός Δήμου που είχε μάθει αλλιώς δεκαετίες τώρα.