“Όχι” του Δ. Γαλάνη στην εγκατάσταση Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην Φιλοθέη! (έγγραφα)

Την άρνηση του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού έλαβε η ΕΛ.ΑΣ στην πρόταση υλοποίησης του έργου για την διαμόρφωση του κτιρίου στέγασης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στη Φιλοθέη. Ο Δήμαρχος σε συνάντηση με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ τόνισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί να στεγαστεί η Δίωξη Ναρκωτικών στη Φιλοθέη, κάτι που τελικά επετεύχθη. Σύμφωνα με το υπ’αριθμ 10245/ 3-7-2019 έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο χώρος εμβαδού 451, 71 τμ. στην οδό Μακεδόνιας 8 στη Φιλοθέη, μπορεί να στεγάσει τη Διώξη Ναρκωτικών.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο έγγραφο είχε υπογραφεί πέρσυσι προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την υλοποίηση του έργου και την παραχώρηση του ακινήτου για στέγαση της Δίωξης Ναρκωτικών. Σύμφωνα με πληροφορίες του psychiko24, η αντίδραση του κ.Γαλάνη ήταν έντονη και με αυτό τον τρόπο απετράπη η μετατροπή του χώρου σε χώρο στέγασης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών. Μάλιστα η αντίδραση του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού ανέστειλε και την έγκριση του σχεδίου από την προηγούμενη δημοτική αρχή τον περασμένο Ιούλιο.

“Τον Ιούλιο ο Γαλάνης διεμήνυσε πως δεν γίνεται τέτοιες αποφάσεις να λαμβάνονται από την απερχόμενη-τότε- αρχή” σημειώνουν πηγές προσκείμενες στον Δήμαρχο και συμπληρώνουν πως “απετράπη εξέλιξη που θα ήταν εις βάρος των δημοτών και της Φιλοθέης.”