Π.Ξυριδάκης για Βεζυργιάννη: Όπου και αν γυρίσουμε στο Ν.Ψυχικό,θα δούμε κάτι από την ψυχή του

Με μια ιδιαίτερα συγκινητική ανάρτηση “αποχαιρέτησε” ο Παντελής Ξυριδάκης, επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών τον Θάνο Βεζυργιάννη. Ακολουθεί η ανάρτηση:

” Από χθες το μεσημέρι, μία είδηση κυριαρχεί στις δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις των συμπολιτών μας: «έφυγε» ο Θάνος Βεζυργιάννης. Ο θάνατος ενός άξιου αυτοδιηκητικού, είναι πάντα μια πληγή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ανθρώπους της. Ο θάνατος όμως μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας, όπως ήταν ο επί τέσσερις τετραετίες Δήμαρχος του Νέου Ψυχικού είναι κάτι περισσότερο, καθώς η απώλεια παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, γιατί αγγίζει τις καρδιές όλων των συμπολιτών μας και κυρίως των Νεοψυχικιωτών που είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, να αξιολογήσουν και να επιβραβεύσουν το αυτοδιοικητικό του έργο, να συμπορευτούν με το όραμά του και να τον αγαπήσουν.  Όπου κι αν γυρίσουμε το βλέμμα μας στο Νέο Ψυχικό, θα δούμε κάτι από την ψυχή του: στο Αθλητικό Κέντρο, στο Οικολογικό Πάρκο, στους παιδικούς σταθμούς, στα σχολεία, στις πλατείες, στις παιδικές χαρές, στους δρόμους ήπιας κυκλοφορίας…παντού!

Γιατί εκτός από τις γνώσεις και το όραμα, έβαζε στην υπηρεσία των δημοτών και την ψυχή του. Αλλά και πέρα από το Νέο Ψυχικό, το έργο του ήταν εξίσου σημαντικό. Κομμάτι της ψυχής του υπάρχει  στο Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 21 ΟΤΑ, στο Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Π.Ο.Υ των οποίων υπήρξε ένας από τους ιδρυτές και Πρόεδρος, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου διετέλεσε Γενικός Γραμματέας.

Ο Θάνος Βεζυργιάννης, αυτός ο Μικρασιάτης στην καταγωγή, ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και αναμορφωτής του Νέου Ψυχικού, ήταν όμως και παράδειγμα προς μίμηση για πολλούς από εμάς αυτοδιοικητικούς. Πάνω απ’ όλα όμως, κι αυτό είναι το πιο σημαντικό, ήταν, και σίγουρα θα εξακολουθήσει να είναι, η ψυχή που θα πλανάται πάνω από την πόλη που αγάπησε, που θα εμπνέει τους διαδόχους του και θα μνημονεύεται με αγάπη από τους συμπολίτες του όταν  θα περιδιαβαίνουν στους δρόμους του Νέου Ψυχικού.Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.