Μία ακόμη καινοτόμα δράση από Γαλάνη-Βυθούλκα: Στις 19:00 η 6η Ιστορική Διάλεξη

 ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 6η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ, 17/6/2021 ΣΤΙΣ 19.00
Οι Διαλέξεις Ιστορίας, ένας θεσμός για το Δήμο μας, μετά από επιθυμία του Δημάρχου κ.Δημήτρη Γαλάνη και λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών, πραγματοποιούνται διαδικτυακά.
Η Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ κ. Σοφία Βυθούλκα σε συνεργασία με την Δημοτική Σύμβουλο κ. Ελση Δημουλά, πραγματοποιούν διαδικτυακά τις διαλέξεις στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του ΟΚΑΠΑ.
O εξαιρετικός Ιστορικός Πανεπιστημιακός Καθηγητής κ. Γιάννης Αντωνόπουλος μας προσφέρει, για 4η συνεχόμενη χρόνια,  γενναιόδωρα τις γνώσεις του στο φετινό κύκλο, με θέμα «Η Τουρκική Ιστορία, η Κοινωνία του Οθωμανικού Κράτους και οι Ελληνοτουρκικές Σχέσεις από τον 13ο έως τον 20ο αιώνα» με αναφορά στον Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Πολιτισμό καλύπτει το διάστημα από τον 16ο έως τον 20ο αιώνα.
Συγκεκριμένα:
👉 1η Διάλεξη: «Οθωμανικό Κράτος και κοινωνία κατά τον 19ο-20ο αιώνα. Μεταρρυθμίσεις-Βαλκανικοί Εθνικισμοί- Μεγάλη Ελληνική Ιδέα».
👉 2η Διάλεξη: «Ελληνοτουρκικές σχέσεις την περίοδο 1911-1922».
👉 3η Διάλεξη: «Η Οθωμανική αυτοκρατορία μετά τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μικρασιατική εκστρατεία. Απαρχές δημιουργίας του Τουρκικού κράτους από τον Κεμάλ Ατατούρκ 1918-1922».
👉 4η Διάλεξη: «Ελληνοτουρκικές Σχέσεις 1922-1930: Λήξη Μικρασιατικής Εκστρατείας / Ανακωχή των Μουδανιών / Συνθήκη της Λωζάνης / Σύμφωνο της Άγκυρας, Οκτώβριος 1930».
👉 5η Διάλεξη: Επετειακή Ιστορική Διάλεξη «Ιστορική Εισήγηση αφιερωμένη στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης: Ο Αγώνας της ανεξαρτησίας και η δημιουργία του Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους 1821-1830» σε δύο μέρη.
👉 6η Διάλεξη: «Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις την περίοδο του Μεσοπολέμου στην δεκαετία 1930-1940».
👉 7η Διάλεξη: «Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα». Η αποχαιρετιστήρια διάλεξη από τον Καθ. Γιάννη Αντωνόπουλο, όπου θα ανανεώσουμε το ραντεβού για το Σεπτέμβριο, πρεμιέρα στις 30 Ιουνίου, στο Κανάλι Youtube του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.
🎯 Υπεύθυνες Διοργάνωσης:
✅ Ελση Δημουλά, Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού
✅ Σοφία Βυθούλκα, Πρόεδρος του ΟΚΑΠΑ & Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού
Οι διαλέξεις προβάλλονται:
💻 στο Κανάλι του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού στο Youtube
💻 στην ομάδα του Ο.Κ.Α.Π.Α. στο facebook: Forum Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού