Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών στο Δήμο μας

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και τη βελτιστοποίηση των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, προχωράει στη δημιουργία ενός Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).
Η συμμετοχή των παιδιών στις δραστηριότητες του ΚΔΑΠ γίνεται εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, σύμφωνα με τους όρους και τους κανόνες που ορίζει η Ε.Ε.Τ.Α.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».
Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρέπει να σταλούν:
📆Έως την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
Στο email
Απευθείας στο link
ή να κατατεθούν στο
📍Δημαρχείο Νέου Ψυχικού, Τερτσέτη 44. ☎️2132014601.
🔹Για οποιαδήποτε διευκρίνηση μπορείτε να επικοινωνείτε από Δευτέρα έως και Παρασκευή (9:00 έως 17:00) στo
☎️ 6949 652760.
🔹Το ΚΔΑΠ θα λειτουργήσει στο χώρο του 1ο Γυμνασίου Νέου Ψυχικού (Τζαβέλλα & Μπουμπουλίνας) από Σεπτέμβριο έως και Ιούλιο.
Θα λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή, σε 2 βάρδιες:  14:00 – 18:00 και 18:00 ως 22.00, πλην της περιόδου Ιουνίου – Ιουλίου που θα λειτουργεί από 08:00 – 12:00 και 12:00 – 16:00.
👉🏼Τι είναι τα ΚΔΑΠ;
Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ), είναι παιδαγωγικοί χώροι για παιδιά από 5-12 ετών, δηλαδή νηπιαγωγείου και δημοτικού που τους προσφέρουν ποιοτικές παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ενώ βοηθούν συγχρόνως και τους εργαζόμενους γονείς.
👉🏼Τι περιλαμβάνει ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα δραστηριοτήτων ενός ΚΔΑΠ;
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών μπορεί να περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως: καλλιτεχνικά εργαστήρια, κατασκευές και κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνος χορός, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, εργαστήρια πληροφορικής, αφήγηση παραμυθιών, επιτραπέζια παιχνίδια -και ό,τι άλλο μπορούμε να φανταστούμε- αλλά και μελέτη.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Γαλάνης τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω του προγράμματος αυτού, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους δημιουργικά, καλλιεργώντας και διευρύνοντας τη φαντασία τους και τις κλίσεις τους».
Μια δράση που έχει ως στόχο τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών  με δραστηριότητες εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου και έμπειρου προσωπικού .