Κέκροψ: Νέα εμπλοκή με τα στρέμματα στο Ψυχικό

Συνεχίζεται η εμπλοκή σχετικά με την αξιοποίηση των 300 στρεμμάτων που διαθέτει στο Παλαιό Ψυχικό (περιοχή «Λατομείο») η Κέκροψ, καθώς, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τη μη καθαρογραμμένη απόφαση του Αρείου Πάγου απορρίπτεται η αίτηση αναίρεσης που έχει καταθέσει το Δημόσιο.

Πρόκειται για τη δικαστική διαμάχη που διαρκεί πάνω από 30 χρόνια μεταξύ της εισηγμένης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων και του Δημοσίου όσον αφορά το δικαίωμα κυριότητας της συγκεκριμένης έκτασης. Το Εφετείο Αθηνών με την υπ’ αρ. 3039/2019 απόφαση είχε αναγνωρίσει το δικαίωμα κυριότητάς της Κέκροψ επί της επίδικης έκτασης περίπου 300 στρεμμάτων στην περιοχή του Παλαιού Ψυχικού (γνωστή ως περιοχή «Λατομείο»).

Ωστόσο, το Δημόσιο προχώρησε στην υποβολή στον Άρειο Πάγο αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, η οποία έγινε δεκτή, σύμφωνα με το μη καθαρογραμμένο σκέλος της δικαστικής απόφασης. Βάσει της ίδιας απόφασης, απορρίπτεται η πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Δημοσίου που είχε καταθέσει ο Δήμος Ψυχικού.

Κύκλοι της εταιρείας αναφέρουν ότι βρίσκονται σε αναμονή της καθαρογραφής της δικαστικής απόφασης.

Η κυριότητα των οικοπέδων του πρώην λατομείου του Παλαιού Ψυχικού, στην περιοχή των Τουρκοβουνίων, αποτέλεσε αντικείμενο διεκδίκησης από το Δημόσιο ήδη από το μακρινό 1988. Στόχος της Κέκροψ είναι η ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών σε ένα από τα ελάχιστα οικόπεδα-«φιλέτα» τέτοιου μεγέθους σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής. Ωστόσο, η δικαστική διελκυστίνδα φαίνεται ότι «παγώνει», για πολλοστή φορά, τα σχέδια αξιοποίησης.