ΚΕΚΡΟΨ:Ωριμάζει στην τοπική κοινωνία ως αναγκαιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη- Απορρίφθηκαν παρεμβάσεις δήμου και σωματείων

Στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης της ΚΕΚΡΟΨ στελέχη της εταιρείας σημείωσαν πως η πανδημία έχει καθυστερήσει τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη προκειμένου να καταστεί δυνατό η Κέκροψ να αξιοποιήσει πολλά από τα ακίνητά της στο Ψυχικό, όπως είναι μεταξύ άλλων η Παλαιά Αγορά. Ως θετικό αναφέρθηκε ότι στην τοπική κοινωνία ωριμάζει ως αναγκαιότητα η βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Ο Άρειος  θα εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση της διεκδίκησης από το δημόσιο της έκτασης των 300 στρεμμάτων στο Παλαιό Ψυχικό, γνωστή ως περιοχή Λατομείου, εντός του 2021 και η τελεσίδικη απόφαση δεν θα αργήσει, σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης της Κέκροψ.

Η δικαστική διαμάχη για την προαναφερόμενη έκταση διαρκεί από το 1988 με τελευταίο «επεισόδιο» την απόφαση του Αρείου Πάγου με τη οποία το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση του ελληνικού δημοσίου για την Αναίρεση της απόφασης του Εφετείου Αθηνών με την οποία η ΚΕΚΡΟΨ δικαιώθηκε αναφορικά με την ιδιοκτησία της στην επίμαχη έκταση.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου έχει ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το γεγονός ότι δεν έκανε δεκτές τις παρεμβάσεις δήμων και σωματείων ή ότι σημειώνει πως η Κέκροψ θα πρέπει να αποδείξει τη ζημιά που υφίσταται, τα οποία κρίνονται σημαντικά για την εξέλιξη της υπόθεσης αναφορικά με τα συμφέροντα της εταιρείας.

 

Για τη έκταση του παλιού λατομείου στο Ψυχικό το σχέδιο της Κέκροψ περιλαμβάνει ανάπλαση του χώρου με τη δημιουργία και αθλητικών εγκαταστάσεων και σε ένα περιορισμένο τμήμα της πολυτελείς κατοικίες. Να σημειωθεί επίσης ότι από το σύνολο των 300 στρεμμάτων τα 185 έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα.

 

Πηγή: mononews.gr