Ιωάννης Πετρίδης: Είμαι εκ νέου υποψήφιος – Οι στόχοι του ΠΟΨ

Του Ιωάννη Πετρίδη*

Στις αρχαιρεσίες του Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ που θα διεξαχθούν στις 15/7/20, θα θέσω εκ νέου την υποψηφιότητα μου για την εκλογή μου στο νέο Δ.Σ. και ταυτόχρονα εφόσον εκλεγώ θα δηλώσω την επιθυμία μου να συνεχίσω εκ νέου ως Πρόεδρος του Δ.Σ.

Προσωπικά, σέβομαι και εκτιμώ όλα τα μέλη του ιστορικού Συλλόγου μας, με ιδιαίτερη μνεία  στα μέλη του Δ.Σ. που διοικούμε μαζί τον ΠΟΨ μέχρι σήμερα, για τους οποίους μόνο καλά λόγια και αγάπη νιώθω για τον καθένα ξεχωριστά και για όλους, αφού μας συνδέει στενή φιλία και η οποία ενδυναμώθηκε μέσα από την Ομάδας μας.

Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν να διατελέσουν σε οιαδήποτε θέση του Δ.Σ., προσωπικά το εύχομαι αυτό και ευελπιστώ να έχουν την πραγματική όρεξη και το όραμα για το Σύλλογό μας, ώστε με την υποψηφιότητα τους και την πιθανή εκλογή τους να βάλουν το λιθαράκι τους μικρό ή μεγάλο στο οικοδόμημα μας για να γίνει ακόμη μεγαλύτερο.

Δεν νιώθω απολύτως κανέναν ανταγωνισμό, όχι γιατί υποτιμώ τον οιοδήποτε συνυποψήφιο, αλλά γιατί είμαι ΠΟΨ και από οιαδήποτε θέση εντός ή εκτός Δ.Σ. είμαι, θα συνδράμω στην εύρυθμη λειτουργία και περεταίρω ανάπτυξη της Ομάδας. Δεν έχω τέτοιου είδους ψυχολογικά κωλύματα και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι οι υγιείς και σε σταθερές βάσεις η εξέλιξη του Συλλόγου.

Κάποιοι κάπου έλεγαν ότι ήθελα την προεδρεία του ΠΟΨ για πολιτικούς λόγους και οι οποίοι διαψεύστηκαν περίτρανα , αφού στις περσινές εκλογές δεν ήμουν πουθενά υποψήφιος, παρά τις όποιες προτάσεις.

Σε αυτό που προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι κάθετος ενάντια σε οιονδήποτε, είναι να χρησιμοποιηθεί ο Σύλλογος ως όχημα εξυπηρέτησης πολιτικών ή επιχειρηματικών συμφερόντων για ίδιο όφελος.

Περιγραμματικά, κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό της τελευταίας 4ετίας που έχω την τιμή να ηγούμαι από τη θέση του Προέδρου, είναι τα εξής:

– Ο Π.Ο.ΨΥΧΙΚΟΥ τηρεί και τυπικά και ουσιαστικά κάθε διαδικασία που ορίζει η νομοθεσία που μας διέπει και είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι στο νέο πλαίσιο αθλητικής νομοθεσίας.

– δεν έχουμε οιοδήποτε χρέος σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο και προς το Ελληνικό Δημόσιο, διαθέτοντας οιαδήποτε στιγμή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

– έχουμε καταφέρει να χαίρουμε τον σεβασμό και της υψηλής εκτίμησης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντίπαλων Σωματείων και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, γεγονός που προβάλει και διαφημίζει

  το σύνολο του προαστίου μας.

– Προσωπικά πιστεύω και το δείχνω στην πράξη ότι πρέπει να υπάρχει αμοιβαία σωστή συνεργασία μεταξύ του Συλλόγου, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας.

– Ταυτόχρονα, με ένα πλήθος ενεργειών μας προάγουμε την κοινωνική διάσταση της υπόστασής μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες μας στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

– Κεντρική φιλοσοφία μας είναι η συνδυαστική και σε πολλαπλό επίπεδο δημιουργία εκείνων των συντελεστών που θα εξελίξουν τα παιδιά των Ακαδημιών μας, τόσο στη σωματική τους βελτίωση, όσο και στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της προσωπικότητάς τους.

Βασικοί μας στόχοι αποτελούν:

1. Η εξέλιξη της Ακαδημίας μας στα πρότυπα επαγγελματικών Συλλόγων, τουλάχιστον σε δευτερογενές επίπεδο.

2. Η άνοδος και εγκαθίδρυση της Ομάδας των Αντρών στην Α’ κατηγορία.

Για να πετύχουμε αυτούς τους απλούς, αλλά ζωτικούς στόχους, το βασικό ζητούμενο αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί η δική μας Στέγη, ένα προπονητικό γήπεδο για τις Ακαδημίες μας, δηλ. για τα παιδιά των οικογενειών του Δήμου μας ηλικίας 4 έως 16 ετών.

Προσωπικά νιώθω την πεποίθηση ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί με την κατασκευή του μικρού έστω Σχολικού γηπέδου ποδοσφαίρου στο προάστιό μας, το οποίο ανέκαθεν έλειπε, λείπει και διακαώς επιζητείται από το σύνολο των οικογενειών με παιδιά αυτής της ηλικίας, δηλ. πάνω από 2.500 οικογένειες του Δήμου μας.

Ο Π.Ο.Ψ. ιδρύθηκε και έχει τη βάση του στο Νέο Ψυχικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει εκεί. Είναι ευτύχημα που τα τελευταία 3 χρόνια αποτελούν μόνιμα και ενεργά μέλη του Συλλόγου μας πάνω από 85 οικογένειες του Π.Ψυχικού και της Φιλοθέης που διαρκώς αυξάνονται. Αυτός είναι και ένας από τους προσωπικούς μου στόχους για το Σύλλογό μας, να καταστεί ο ΠΟΨ η πρώτη ομάδα στην καρδιά όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Η Ομάδα της περιοχής τους, της γειτονιάς τους, άλλωστε Μία και Μοναδική ομάδα υπάρχει, η ΠΟΨΑΡΑ μας!

Εν κατακλείδι, απευθύνω προσωπική πρόσκληση σε όλους όσους έχουν τη θέληση και το όραμα να ανέβουν στο ισχυρό άρμα μας με στόχο να γίνει ακόμη ισχυρότερο και να αποκτήσουν μία επιπλέον πρόσθετη αξία στην καθημερινότητά τους. Για όσα μέλη μας συμμετέχουν στην επικείμενη Γενική Συνέλευση, να προσέλθουν στις αρχαιρεσίες με γνώμονα την επανεκλογή εκείνων των μελών που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει σε σειρά ετών στον ιστορικό ΠΟΨ.