Η εικόνα του πρασίνου στον δήμο μας βελτιώνεται

Βελτιώνεται η εικόνα του πρασίνου στον δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, μετά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής που αφορούν στο κούρεμα των δέντρων.

Υπό την επίβλεψη γεωπόνου και της υπηρεσίας πρασίνου το κλάδεμα

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί σχετικά με το κούρεμα των φυτών, το psychiko24 επικοινώνησε με την αντιδήμαρχο Πρασίνου κα. Ελένη Ζέππου -Χαρλαύτη. “Αν δεν φροντίσουμε το πράσινο με το κούρεμα των φυτών, πώς αυτά θα αναπνεύσουν και θα φουντώσουν σε απόλυτη συμμετρία;” αναρωτιέται , ίσως όχι άδικα, η αρμόδια αντιδήμαρχος. Άλλωστε όπως τονίζει “το κλάδεμα των δέντρων αποφασίζεται από την αρμόδια υπηρεσία πρασίνου και από τον γεωπόνο του δήμου, άνθρωποι που έχουν απόλυτη εξειδίκευση”.

Κανείς δεν μίλησε για ξερίζωμα ή ολικό κλάδεμα δέντρων

Το ζήτημα είναι το κούρεμα που θα γίνει να οδηγήσει σε ανθηρότητα το πράσινο, σημειώνουν πηγές από την υπηρεσία πρασίνου και προσθέτουν πως “όταν πήγαμε να κόψουμε τις Μουριές στο Νέο Ψυχικό, τότε παρενέβη η αρμόδια αντιδήμαρχος προκειμένου να μας σταματήσει”. Επιπροσθέτως, όπως υπογραμμίζει η αρμόδια αντιδήμαρχος στο psychiko24, με τις βελτιωτικές εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο πράσινο, όχι μόνο δεν αλλάζει η φυσιογνωμία του πρασίνου στον δήμο μας, αλλά αντίθετα ενισχύεται ο πράσινος χαρακτήρας του.

Το παράδειγμα του Σουρλείου

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της δουλειάς που γίνεται στο πράσινο είναι αυτό του Σουρλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του psychiko24, οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν για την εμφάνιση ποντικιών εξαιτίας της πυκνής βλάστησης. Μετά το κούρεμα των δέντρων, και αυτά θα ανθίσουν συμμετρικά και οι κάτοικοι δεν θα διαμαρτύρονται.