Φιλοθέη-Ψυχικό: Τηλεδιάσκεψη για το άνοιγμα των σχολείων

Μια ξεχωριστή τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4/5/2020, παρουσία όλων των Γυμνασιαρχών και Λυκειαρχών των Δημόσιων Σχολείων του Δήμου μας, καθώς και των Προέδρων των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

.Παρουσία 21 συμμετεχόντων, συζητήθηκαν όλα τα απαραίτητα θέματα, έτσι ώστε τα παιδιά μας να μπορέσουν να επιστρέψουν (τη Δευτέρα 11/5 για τα Λύκεια και τη Δευτέρα 18/5 για τα Γυμνάσια) στα σχολεία τους, βρίσκοντάς τα καθαρά, ασφαλή και πλήρως απολυμασμένα

.Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι καθηγητές αντάλλαξαν μαζί με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Γαλάνη, και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δημήτρη Φωτιάδη, απόψεις για θέματα καθαριότητας, απολύμανσης, καθώς και ασφάλειας και υγιεινής.

Μετά το πέρας αυτής, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί ο αριθμός των καθαριστριών των σχολείων μας, καθώς και να πραγματοποιείται σχολαστικός καθαρισμός των σχολικών εγκαταστάσεων δύο τουλάχιστον φορές την ημέρα, καθώς και συστηματικός εξαερισμός των αιθουσών τους. Τέλος, συζητήθηκε η εκ περιτροπής προσέλευση των μαθητών, καθώς και η σωστή διάταξη των θρανίων.

Παρότι αποφασίστηκε, με σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου, να πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στο τέλος κάθε εβδομάδας στα σχολεία μας, νεώτερη οδηγία της Υπουργού Παιδείας κ. Ν.Κεραμέως αλλάζει τα δεδομένα, τονίζοντας ότι απολύμανση με βάση τις οδηγίες των επιστημόνων πρέπει να γίνεται μόνο όταν υπάρχουν κρούσματα!

Στο τέλος της παραγωγικής αυτής διαδικτυακής συνεδρίασης, οι Λυκειάρχες και οι Γυμνασιάρχες ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για αυτή του την πρωτοβουλία, καθώς και για όλη την προετοιμασία και το σχολαστικό τρόπο τήρησης του Πρωτοκόλλου που έχει τηρήσει ο Δήμος μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σημαντική ήταν και η παρουσία και συμβολή της Πρόεδρου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, κυρίας Γιώτας Πλιάκα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος μας έχει φροντίσει να προμηθεύσει με αντισηπτικά και μάσκες όλους τους καθηγητές και όσους μαθητές το επιθυμούν. Καθώς και ότι φύλακες της Ιδιωτικής Εταιρείας με την οποία συνεργάζεται ο Δήμος, θα επιστρέψουν στη θέση τους στα σχολεία μας.