Φιλοθέη-Ψυχικό: Ποδηλατώντας με ασφάλεια στην πόλη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού και ο ΟΚΑΠΑ Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού διοργανώνουν το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Let’s Ride», με το οποίο τα παιδιά ηλικίας 8 ετών και άνω μαθαίνουν να κάνουν ποδήλατο μέσα στην πόλη. Το πρόγραμμα μελέτησε, σχεδίασε και υλοποιεί ο Γιάννης Παπανικολάου, πρώην Πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με μεταπτυχιακό στην Αθλητική Απόδοση (Brunel University) και κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Προπονητή Ποδηλασίας από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα αποτελείται από μια σειρά προσαρμοσμένων, στο επίπεδο του εκπαιδευόμενου, μαθημάτων. Καλύπτει βασικά θέματα σχετικά με την προετοιμασία πριν την ποδηλασία (π.χ. σωστή τοποθέτηση κράνους), θέματα ασφάλειας κατά την ποδηλασία στον δρόμο, κανόνες οδικής ασφάλειας, βασικές δεξιότητες χειρισμού ποδηλάτου, διατροφή, ενδυνάμωση των ποδηλατών, κ.λπ. «Η εκπαίδευση γίνεται από μια μικρή, φιλική ομάδα με δύο καταρτισμένους εκπαιδευτές. Αυτά τα μαθήματα είναι πολύ δημοφιλή και ευχάριστα για τα παιδιά και απαιτείται γνώση χρήσης ποδηλάτου» σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι το πρόγραμμα αφορά κύκλο μαθημάτων που θα ολοκληρωθούν στις τέσσερις προκαθορισμένες συναντήσεις για κάθε γκρουπ. Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή σε ένα και μόνο από τα ακόλουθα γκρουπ και για όλες τις συναντήσεις του συγκεκριμένου γκρουπ.

A’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Ηλικίες: 8 – 12
Ημερομηνίες: 6, 13, 20 και 27 Ιουλίου από τις  18:00 μέχρι τις 19:30

Β’ ΓΚΡΟΥΠ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Ηλικίες: 8 -12
Ημερομηνίες: 6, 13, 20 και 27 Ιουλίου από τις 19:30 μέχρι τις 21:00

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ηλικίες: 13 – 17
Ημερομηνίες: 10, 17, 24 και 31 Ιουλίου από τις 19:00 μέχρι τις 20:30

Να σημειώσουμε ότι όλες οι συναντήσεις θα γίνουν στο Γυμνάσιο Φιλοθέης, ενώ οι
συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον προσωπικό τους εξοπλισμό (ποδήλατο, κράνος και ότι άλλο θεωρούν απαραίτητο)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 210 6834448, 210 6834550 και μέσω της ιστοσελίδας του ΟΚΑΠΑ.