Φιλοθέη-Ψυχικό: Εύσημα σε μικρούς καλλιτέχνες για τις δημιουργίες τους

Το Πολιτιστικό Κέντρο Μπενετάτου φιλοξένησε τον διαγωνισμό χαρταετού, ο οποίος είχε αναβληθεί την περίοδο της αποκριάς λόγω της πανδημίας. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιουνίου και σε αυτόν συμμετείχαν 11 σχολεία και από τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες (Νέο Ψυχικό, Φιλοθέη, Ψυχικό).

Η 5μελης κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από την Άντα Τσιροπούλου – ζωγράφο, καθηγήτρια καλλιτεχνικών στην Πινακοθήκη Λέφα – ΔΗΚΕΦΙΨ, τον Ανδρέα Δεβετζή – ζωγράφο, καθηγητή εικαστικών στο Κέντρο Νεότητας Φιλοθέης-ΔΗΚΕΦΙΨ, την Αλίκη Γκιζελή αντιδήμαρχο Θεμάτων Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, την Σοφία Βυθούλκα Πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ και τη Νικόλ Δημητρακοπούλου, υπεύθυνη Καλλιτεχνικών Δράσεων του Δήμου , ανέλαβε το δύσκολο έργο της επιλογής, μεταξύ χαρταετών που πραγματικά ξεχώρισαν!

Νικητές ήταν το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού με έναν χαρταετό – κολάζ εξαιρετικών ζωγραφιών των παιδιών και ουρά με όλα τους τα ονόματα και το Νηπιαγωγείο Φιλοθέης, με τη συγκινητική αποτύπωση του ταξιδιού του Μικρού Πρίγκιπα και ουρά τους πλανήτες που αυτός επισκέφτηκε. Στα σχολεία δόθηκε από ένας προτζέκτορας τελευταίας τεχνολογίας από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού.