Δυσαρέσκεια για τον γενικό διευθυντή αμυντικών Επενδύσεων και εξοπλισμών Θεόδωρο Λάγιο

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει μία μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα πεδία ξεκινώντας από αυτό της πανδημίας μέχρι εκείνα της οικονομίας, του ταμείου Ανάκαμψης κτων εθνικών θεμάτων και της αμυντικής θωράκισης της χώρας μέσω των εξοπλισμών.Είναι προφανές ότι δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με λεπτομέρειες οι οποίες όμως είναι κρίσιμες για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής οικονομίας.

Η προμήθεια 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ των αεροσκαφών Ραφάλ είναι πλέον γεγονός και κρίνεται μεν θετική αλλά δεν υπήρχε καμία μέριμνα από την αρμόδια διεύθυνση προκειμένου να υπάρξει πέρασμα μέρους των πόρων από την Ελληνική οικονομία μέσω συμπαραγωγής με την Ελληνική αμυντική Βιομηχανία.Στο επιτελικό κράτος αλλά και στην κορυφή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εθνικής άμυνας δεν θέλουν να ξανακάνουν το ίδιο λάθος και με τις φρεγάτες.

Έχουν γνώση οι φύλακες και ο κ. Λάγιος θα πάρει σύντομα τα σχετικά μηνύματα για πρώτη φορά φεύγουν έξω τόσα δις χωρίς να μένει στη χώρα ούτε σύμφωνία για συντήρηση ή ανταλλακτικά στην Ελληνική αμυντική Βιομηχανία