Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής συμμετείχε την 23η Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Εσωτερικών, προκειμένου να ενημερώσει τους Βουλευτές για το νέο θεσμικό πλαίσιο όρων και προϋποθέσεων υπαίθριας διαφήμισης και να απαντήσει τα ερωτήματά τους. .
Από όσα είπε στο Κοινοβούλιο ο Υφυπουργός, σταχυολογούμε ως σημαντικότερη την αναφορά σε επικείμενη κατάθεση στη Βουλή νομοθετικής ρύθμισης για το ζήτημα. Συγκεκριμένα, προανήγγειλε ότι «με νομοθετική ρύθμιση, η οποία κατατίθεται τις αμέσως επόμενες ημέρες στο ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια, αφαιρείται μία, αν μη τι άλλο, περίεργη διάταξη που υπήρχε στο νόμο του 2001, η οποία έλεγε ότι αν δεν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για τη χωροθέτηση έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και κάνει τη χωροθέτηση. Νομίζω ότι αυτό είναι κόντρα στη λογική της Αυτοδιοίκησης. Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να αποφασίσει και να προσαρμόσει και να χωροθετήσει τους χώρους υπαίθριας διαφήμισης και είναι απολύτως δικαίωμά του και σεβαστό το δικαίωμα να αποφασίζει ότι δεν θέλω καθόλου υπαίθρια διαφήμιση, όπως έχουν κάνει και κάποιοι Δήμοι, χωρίς να υπάρχει η “δαμόκλειος σπάθη” ή το by pass να χωροθετηθεί από το ίδιο το Κράτος. Γενικά ήταν αυτή η διάταξη ένα δείγμα πώς πριν αρκετά χρόνια αντιλαμβανόταν το ίδιο το Κράτος την Αυτοδιοίκηση.»
Ως προς τις νομοθετικές διατάξεις, πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχει πράγματι ένα θέμα σε δρόμους, όπως είναι η λεωφόρος Κηφισού για παράδειγμα, όπου είναι ένα κομμάτι που ανήκει στην Περιφέρεια, ένα κομμάτι που ανήκει στο Υπουργείο Υποδομών, ένα κομμάτι που ανήκει στο δήμο. Είναι τεράστια η κουβέντα των αρμοδιοτήτων. Ο κ. Γιαννούλης το έθεσε σωστά. Είναι κάτι το οποίο το έχουμε πει και εμείς, ότι πρέπει να ξεμπλέξουν οι αρμοδιότητες. Δεν γίνεται αλλού να ανήκει η υπόγεια διάβαση, αλλού να ανήκει το οδόστρωμα, αλλού να ανήκει ο ηλεκτροφωτισμός. Και εν πάση περιπτώσει, αυτό δεν ενδιαφέρει τον πολίτη. Ο πολίτης θέλει να κάνει τη δουλειά του και να βλέπει καθαρές διαβάσεις, οδόστρωμα χωρίς λακκούβες και φωτισμένους δρόμους. Εκεί, λοιπόν, θα κάνουμε μια νομοτεχνική βελτίωση και θα δώσουμε την αρμοδιότητα στους Δήμους για αφαίρεση ειδικά αυτών των πινακίδων, ανεξαρτήτως αν ο δρόμος ανήκει στην Περιφέρεια ή όχι. Διότι, σε σχέση και με τις Περιφέρειες έχουν πιο εξειδικευμένο και μηχανισμό και εξοπλισμό και θα το κάνουμε.»