Δημότης Φιλοθέης-Ψυχικού ο διακεκριμένος Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος

“Υποδέχθηκα με ξεχωριστή χαρά στο γραφείο μου τον διακεκριμένο ´Ελληνα  Καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο και παρέλαβα την αίτηση για να γίνει δημότης του Δήμου μας!
Ο κ. Δ. Νανόπουλος είναι μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών στο TEXAS A&M University.  Διετέλεσε ερευνητής στο Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης (CERN) στη Γενεύη της Ελβετίας και επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του Κέντρου..
Διετέλεσε ερευνητής στην Ecole Normale Superieure (στο Παρίσι) και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των ΗΠΑ. Το 1989 εξελέγη καθηγητής στο τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας Α&Μ, College Station, όπου από το 1992 είναι διακεκριμένος καθηγητής και όπου από το 2002 κατέχει την έδρα Mitchell/Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Είναι διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC) , στο Χιούστον, Τέξας, όπου διευθύνει ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λωζάνη.
Ερευνητικό έργο
Το κύριο ερευνητικό του έργο ανήκει στο πεδίο της σωματιδιακής φυσικής (ή φυσική υψηλών ενεργειών ) και της κοσμολογίας, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν και η δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων της φύσης, η θεωρία του Παντός, η υπέρσυμμετρία, η υπερβαρύτητα, οι θεωρίες υπερχορδών και η Βιοφυσική.
Έχει συγγράψει πάνω από 680 πρωτότυπες εργασίες συμπεριλαμβανομένων 15 βιβλίων. Έχει πάνω από 45.290 ετεροαναφορές. Θεωρείται ότι έχει τον 4ο υψηλότερο h-index στον κόσμο ανάμεσα στους θεωρητικούς Φυσικούς.
Με ιδιαίτερη τιμή τον υποδεχόμαστε ως δημότη του Δήμου ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ.” ανέφερε ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Δημήτρης Γαλάνης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.