Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: Πως λειτουργούν αθλητικά κέντρα, βιβλιοθήκες, κολυμβητήρια στο lockdown


Με βάση το νέο ΦΕΚ 4899 Β 06-11-2020 και τις διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ οι λειτουργίες των δομών του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού διαμορφώνονται ως εξής: 

Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού:Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση των γηπέδων τένις (οδού Καλαβρύτων) για χρήση μέχρι 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή. (χωρίς χρήση αποδυτηρίων)

-Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση του κολυμβητηρίου αποκλειστικά για θεραπευτική άσκηση από άτομα με αναπηρίες, καθώς και από τους συνοδούς τους, εφόσον: έχει συνταγογραφηθεί η κολύμβηση ως μέθοδος θεραπείας (ηλεκτρονική συνταγογράφηση από ΕΟΠΥΥ) και προσκομίζεται πρόσφατη ιατρική βεβαίωση που επιτρέπει τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο. Οι ώρες λειτουργίας του κολυμβητηρίου θα γνωστοποιηθούν ανάλογα με τον αριθμό των αθλουμένων που θα πληρούν τα παραπάνω κριτήρια. 

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι που εμπίπτουν στη παραπάνω κατηγορία, να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του κολυμβητηρίου στο 210 6728043 για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή. 

Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης: αναστολή λειτουργίας για οργανωμένη μαζική άθληση.

-Επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η χρήση από μέλη που ανήκουν στην Προ Ολυμπιακή ομάδα και με βάση την ονομαστική λίστα της ΓΓΑ.

-Επίσης επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η λειτουργία του Δημοτικού Γυμναστηρίου, χωρίς χρήση αποδυτηρίων, αποκλειστικά και μόνο από ομάδες έως τριών (3) ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του προπονητή και χωρίς την παρουσία θεατών, προς τον σκοπό άθλησης στο άθλημα του στίβου και μόνο.


•Δημοτικό Ωδείο και Πολιτιστικά Κέντρα: Θα ξεκινήσουν διαδικτυακές δραστηριότητες σε αυτά εντός των επόμενων ημερών.


Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού και Νέου Ψυχικού: αναστολή λειτουργίας 

•Πινακοθήκη Λέφα: αναστολή λειτουργίας. 

Σε περίπτωση νέων διευκρινιστικών οδηγιών θα γίνουν σχετικές τροποποιήσεις όπου και αν υπάρχουν διαφοροποιήσεις.
Περαιτέρω οδηγίες και υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αναρτώνται στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού:https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports