Δ. Γαλάνης προς Μπονάτσο: «Απαξιώνεις το έργο μας, άρα και την δική σου παρουσία»

Άμεση ήταν η αντίδραση του δημάρχου Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη στην παραίτηση του αντιδημάρχου Χαράλαμπου Μπονάτσου από τη θέση του αντιδημάρχου και του μέλους της παράταξης «Προάστιο Πρότυπο».

Ο δήμαρχος με επιστολή του στον Χαράλαμπο Μπονάτσο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι απαξιώνοντας το έργο της διοίκησης απαξιώνει και τη δική του παρουσία. Ο Δημήτρης Γαλάνης αναφέρεται και στην πρώτη επιστολή που έλαβε από τον κ. Μπονάτσο τονίζοντας ότι σε αυτή θίγει μόνο ένα ζήτημα και συγκεκριμένα αυτό των οπτικών ινών στο Νέο Ψυχικό. Τέλος ο δήμαρχος εκφράζει την ελπίδα του ο Χαράλαμπος Μπονάτσος να λειτουργήσει εποικοδομητικά προς όφελος των πολιτών.

Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Γαλάνη:

«Αγαπητέ Μπάμπη,

Λυπάμαι πραγματικά για την απόφασή σου να αποχωρήσεις από τον Συνδυασμό μας, παρά την ειλικρινή συζήτηση που είχαμε.

Κυρίως όμως λυπάμαι που με την στάση σου υποβαθμίζεις το έργο που έχει πραγματοποιήσει η παράταξή μας, στο οποίο και εσύ ο ίδιος συνέβαλες.

Τα τρία και πλέον χρόνια που ασκούμε την Διοίκηση του Δήμου ήσουν βασικό στέλεχος του Συνδυασμού, με σημαντικές αρμοδιότητες και κρίσιμους τομείς ευθύνης. Το να απαξιώνεις τα όσα έχουμε έως σήμερα πετύχει (που είναι το μεγαλύτερο μέρος των όσων υποσχεθήκαμε το 2019) απαξιώνει – αδίκως – και τη δική σου παρουσία. Τα τρία αυτά χρόνια, εξάλλου, ουδέποτε διαφοροποιήθηκες είτε στο Δημοτικό Συμβούλιο είτε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου και θα μου επιτρέψεις να πω ότι ποτέ δεν υπέβαλες προτάσεις που να συνιστούν διαφοροποίηση από τα όσα η Δημοτική μας Αρχή υλοποιούσε. Εκτός, φυσικά, αν θεωρείς ότι από όλο το Συνδυασμό μας μόνο εσύ έκανες σημαντικό έργο ενώ οι μέχρι χθες συνάδελφοί σου όχι.

Όσοι για την επιστολή που μου έστειλες πριν λίγες μέρες και θίγει ένα και μόνο ζήτημα, την κατάσταση σε ορισμένους δρόμους του Νέου Ψυχικού λόγω των έργων της Cosmote για να περάσει η οπτική ίνα, έργο αναγκαίο και σημαντικό για γρήγορο ίντερνετ στο Νέο Ψυχικό, γνωρίζεις πολύ καλά ότι αν και το συγκεκριμένο ζήτημα υπερβαίνει τις αρμοδιότητες του Δήμου, αντιμετωπίστηκε μετά από δική μου παρέμβαση και η εταιρεία άρχισε άμεσα να αποκαθιστά τις ζημιές που είχε προκαλέσει και ήδη έχει απομείνει ένα μικρό κομμάτι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μια σειρά από σημαντικά έργα και πρωτοβουλίες, όπως η μεγάλη δικαστική νίκη για τα Τουρκοβούνια, οι αναπλάσεις παιδικών χαρών όπως η πλατεία Ελευθερίας, η Μακεδονίας και η Δροσοπούλου, η αδειοδότηση του Αθλητικού Κέντρου – κολυμβητηρίου του Ν. Ψυχικού, η αναβάθμιση του Πρασίνου, η ανακαίνηση όλων των δημοσίων σχολείων μας και βρεφονηπιακών σταθμών, η ίδρυση πολεοδομίας, η πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, το άγαλμα της Μικρασιάτισσας, και φυσικά η πρόσφατη απόφαση για την αποτροπή υπερβάσεων των όρων δόμησης στις νέες οικοδομές, κ.α. επιβεβαιώνουν ότι στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού εργαζόμαστε σκληρά για να διασφαλίσουμε στους κατοίκους του προαστίου μας την ποιότητα ζωής που τους αξίζει.

Δεν ξέρω αν είναι προσωπικές φιλοδοξίες ή προσωπικοί ανταγωνισμοί που σε οδηγούν να εγκαταλείψεις την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί. Ελπίζω μέχρι τη λήξη της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου να λειτουργήσεις επoικοδομητικά, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όσους εμπιστεύθηκαν τον Συνδυασμό μας, αλλά και όλους τους κατοίκους του Δήμου μας που δεν θέλουν προσκόμματα στην λειτουργία του.