Δ.Γαλάνης: Νέα χρονιά, νέες προκλήσεις

Άρθρο Δ.Γαλάνη στο Παράθυρο

Μια χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Το 2020, με όλες τις ιδιόρρυθμες καταστάσεις που μας έφερε η υγειονομική κρίση, μας άνοιξε ένα καινούργιο παράθυρο στο τεχνολογικό μέλλον. Η ανθρωπότητα μέσα από τη συγκυρία dτης πανδημίας και των περιορισμών της, βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει την ψηφιακή μεταρρύθμιση και να εκμηδενίσει το χάος της απόστασης. Η επικοινωνία σε ολόκληρο τον κόσμο έγινε αυτόματα με ένα κλικ ενός κουμπιού. Μια άμεση χρονική επικοινωνία, αλλά και έμμεση, λόγω της μη προσωπικής μας επαφής, άνοιξε νέους ορίζοντες, με νέα ήθη και νέες συνήθειες.

Όσον αφορά στον Δήμο μας το 2020, η υγειονομική κρίση έφερε και σε εμάς τις δυσκολίες που έφερε σε όλο τον κόσμο. Τα αντανακλαστικά μας όμως υπήρξαν θετικά, αφού καταλάβαμε ότι ήταν μια ευκαιρία για να ωθήσουμε τον Δήμο και τις υπηρεσίες προς τους κατοίκους μπροστά.

Μια πρωτοποριακή πλατφόρμα έκδοσης όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών των κατοίκων, άμεση ηλεκτρονική συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων ( από τους πρώτους Δήμους σε όλη την Ελλάδα), διαδικτυακές εκδηλώσεις, στήριξη δημοτών κ.α.

Παράλληλα προχωρήσαμε σε έργα. Για να θυμηθούμε την περίφημη παιδική χαρά Μακεδονίας, το Πάρκο Δροσοπούλου, τη νόμιμη πια επαναλειτουργία της Πισίνας στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, τον σχεδιασμό Ανάδειξης της Ταυτότητας του Νέου Ψυχικού, την τελεσφόρηση με την περίφημη απόφαση σταθμό του ΣΥΠΟΘΑ για την αποκλειστική κατοικία.

Το 2021 μας βρίσκει ως Δήμο έτοιμο και προσαρμοσμένο στις νέες προκλήσεις. Με το καλό να δεχθούμε το νέο έτος. με υγεία σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια.