Δ.Γαλάνης: Η ανακύκλωση είναι από τις σημαντικότερες προτεραιότητες

“Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες για το Δήμο μας” αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κ.Δημήτρης Γαλάνης.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας πως “Ένα Πράσινο Προάστιο απαιτείται να έχει ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για τα απορρίμματα και τα απόβλητά του. Μπαίνουμε, λοιπόν, δυναμικά και στο κομμάτι των ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ , τα οποία αποτελούνται από τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα κήπων και πάρκων, καθώς και από τα απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια και λαϊκές αγορές.Ξεκινάμε με τη χωριστή συλλογή βίο-αποβλήτων λαϊκών αγορών και καταστημάτων εστίασης και στις 3 Κοινότητες, σε ολόκληρο το Προάστιό μας. Προχθές παραλάβαμε το πρώτο απορριμματοφόρο βιολογικών απορριμμάτων και τους πρώτους 24 καφέ κάδους για αυτό το σκοπό.”

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΑΝΩΛΗ ΓΡΑΦΑΚΟ

Ο Δήμαρχος Φιλοθέης -Ψυχικού αναφέρει πως “χθες , συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, κ.Μανώλη Γραφάκο, με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα περισυλλογής των φυτικών και της χωριστής συλλογής και επεξεργασίας τους, δεδομένου ότι το Προάστιό μας έχει τον μεγαλύτερο όγκο βιοαποδομήσιμων αποβλήτων στην Αττική και μια εξαιρετικά μεγάλη έκταση Πρασίνου (564 στρέμματα)!Είμαστε ο πιο Πράσινος Δήμος της Αττικής και έχουμε ύψιστη ευθύνη να διασφαλίσουμε ένα υψηλό επίπεδο περιβαλλοντικής προστασίας.Σήμερα ξεκινάμε μια νέα εποχή για το Προάστιό μας. “