Δ.Φωτιάδης: Απαντά στα ερωτήματα δημοτών για την αναβάθμιση του Ν.Ψυχικού

Στο psychiko24 απευθύνθηκαν αρκετοί δημότες προκειμένου να μάθουν λεπτομέρειες για το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τον πράσινο περίπατο, τη συνολική αναβάθμιση του Ν.Ψυχικού και την παιδικά χαρά της πλατείας Ελευθερίας. Ο καθ’ύλην αρμόδιος κ.Δημήτρης Φωτιάδης απαντά στα ερωτήματα των δημοτών.

Ερώτηση: Σε τι αφορούν τα έργα.

Απ: Τα έργα που έχουν σχεδιαστεί είναι δύο. Το ένα αφορά την πλατεία Ελευθερίας και το άλλο τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία πράσινου περιπάτου.

Ερώτηση: Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα και τι περιλαμβάνουν.

Απ:Το πρώτο έργο (που θα περάσει στο ερχόμενο δημοτικό συμβούλιο) αφορά την αναβάθμιση της παιδικής χαράς στην πλατεία Ελευθερίας. Η χρηματοδότηση θα γίνει με ίδια μέσα και θα ξεκινήσουν οι εργασίες άμεσα. Θα αλλάξουν τα παιχνίδια, θα υπάρχει ποδηλατόδρομος γύρω από την πλατεία, θα υπάρχει ειδική μνεία για τα ΑΜΕΑ. Η νέα πλατεία θα ανταποκρίνεται στην ύψιστη ασφάλεια και θα έχει ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις.

Το δεύτερο έργο αφορά τη δημιουργία πράσινου περιπάτου. Θα ξεκινήσουμε από την πλατεία Πίνδου, την Παλαμά και με βούνεφ θα φτάσουμε στην Ρήγα Φεραίου που θα μετονομαστεί σε Ηρώων 21. Η αναβάθμιση αφορά και στην πλατεία Ελευθερίας, η οποία θα περιλαμβάνεται στον πράσινο περίπατο. Το έργο αναβαθμίζει πλήρως το Ν.Ψυχικό.

Ερώτηση: Για τη λειτουργία καταστημάτων

Απ:Τα καταστήματα που λειτουργούν στην πλατεία Ελευθερίας δεν πρόκειται να επηρεαστούν από τις παρεμβάσεις, αντιθέτως θα εξυπηρετούν σε μία αναβαθμισμένη περιοχή.