Αθλητικές εγκαταστάσεις Δήμων: Παράταση ενός έτους για τη νομιμοποίησή τους

Παράταση ενός έτους για τη νομιμοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από Δήμους και τη ΓΓΑ προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.

Όπως τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Θεοδωρικάκος «δεν υπάρχει κανένα άλλο χρονικό περιθώριο από αυτόν το συγκεκριμένο που δίνουμε σήμερα. πολλά προβλήματα που υπάρχουν τον τελευταίο καιρό, ευαισθητοποίησαν πλήρως την κοινή γνώμη και οφείλουμε όλοι μαζί να ανταποκριθούμε σε αυτό το καθήκον».

Ανέφερε επίσης ότι έχει καλέσει την Αυτοδιοίκηση και τους δημάρχους να διεξάγουν τους σχετικούς ελέγχους και εργασίες προκειμένου το σύνολο αυτών των εγκαταστάσεων να ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις ασφάλειας και να επιτρέπουν την άθληση μέσα σε συνθήκες ασφάλειας των αθλουμένων, αλλά και να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η χρηματοδότηση για το σκοπό αυτό των δήμων γίνεται από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» το οποίο είναι σε εξέλιξη και μπορεί να καλύψει αιτήματα της τάξης των 100 εκ. ευρώ. 

Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι φέτος «είναι η χρονιά οπού μπορούν να νομιμοποιηθούν και να αδειοδοτηθούν όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις, είτε είναι ολυμπιακές είτε ανήκουν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είτε στην Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού».
Και συμπλήρωσε: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιοποιήσουν και τον κουμπαρά ο οποίος υπάρχει διαθέσιμος από το Υπουργείο Εσωτερικών έτσι ώστε, ειδικά οι Δήμοι, να τρέξουν να απορροφήσουν χρήματα, εφόσον φυσικά ολοκληρώσουν μελέτες που απαιτούνται για να νομιμοποιηθούν ή να αδειοδοτηθούν, κυρίως οι εγκαταστάσεις που έχουν στη διάθεσή τους».