Ανάρτηση πανικού από την κα.Ζέππου – Ανέτοιμος ο δήμος για το Ο.Τ. 145;

Η αντιδήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, κα. Ζέππου -Χαρλαύτη προχώρησε σε μία δημόσια παρέμβαση που δεν αρμόζει σε οργανωμένο δήμο. Ζητά “παρέμβαση” από τον Πρωθυπουργό και υπουργούς, κάνοντάς τους ταγκ στο facebook! Πρόκειται για μία εντελώς ακραία, άκομψη κίνηση που δείχνει πανικό. Ο λόγος; Κάλεσαν τον δήμο την Παρασκευή για να παραστεί τη Δευτέρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων για την προωθούμενη από το ΥΠΕΝ αλλαγής χρήσης γης στο ΟΤ 145. Το ενδιαφέρον είναι ότι μιλάει η αντιδήμαρχος για “μεγάλες κλίσεις” και “στενούς δρόμους”, και ότι “δεν το καθιστούν οικοδομήσιμο” το μέρος. Αρχικά δεν συνιστούν λόγοι να μην χαρακτηριστεί οικοδομήσιμο ένα μέρος από αυτά τα χαρακτηριστικά. Με τέτοια επιχειρήματα θα επιχειρήσει ο δήμος να “σώσει” το ΟΤ 145;

Δευτερευόντως, η κα.Αντιδήμαρχος κάνει δημόσια tag στο facebook τον Πρωθυπουργό και μια σειρά πολιτικών ζητώντας στην ουσία να μεσολαβήσουν, γιατί όπως γράφει “το Ψυχικό μετρά τους φίλους του”. Τι ζητάει αλήθεια,  σε μία ανεξάρτητη αρχή να μεσολαβήσουν; Και πώς; Δεν υπάρχουν κανόνες δηλαδή για όλους; Αν ο δήμος έχει επιχειρήματα δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει κανένας. Θα βρούμε το δίκιο μας. Για το καλό του προαστίου μας. 

 

Αν όμως είναι απροετοίμαστος (που δεν θα έπρεπε γιατί ήξεραν ότι θα υπάρξει κάποια στιγμή κλήση από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων) τότε καλύτερα να “στρωθούν” στη δουλειά οι αρμόδιοι, από το να ξημεροβραδιάζονται στο facebook.

Επίσης ο Δήμαρχος συμφωνεί με την εικόνα που δίνει η αντιδήμαρχος μιας δημοτικής αρχής ικέτη, που εκλιπαρεί για παρεμβάσεις;

 

Τα ερωτήματα είναι πολύ σοβαρά, γιατί έχουν να κάνουν με ένα κορυφαίο ζήτημα που αφορά το μέλλον όλων μας, αυτό του ΟΤ 145.. Ποτέ στο παρελθόν δεν εξέπεμπε ο δήμος τέτοια ανοργανωσιά και ανυποληψία, ώστε να φτάνει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής σε σημείο μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης (!) να εκλιπαρεί για…παρεμβάσεις. Αν πάλι πρόκειται για μία παρόρμηση της αντιδημάρχου, τότε τα πράγματα είναι ακόμη πιο σοβαρά και ο Δήμαρχος πρέπει να δράσει προστατεύοντας πάνω από όλα την εικόνα τη δική του, της δημοτικής αρχής και του προαστίου. Η υπόθεση είναι άκρως σοβαρή και  έχει να κάνει με το παρόν και το μέλλον του προαστίου μας για να αφήνεται στα χέρια επιπόλαιων αυτοδιοικητικών.

 

Ακολουθεί το post από την αντιδήμαρχο:

 

“Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 9 μήνες, που ο Δήμος μας αιφνιδιάζεται και καλείται Παρασκευή για να παραστεί την Δευτέρα στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) για το σοβαρότατο θέμα της προωθούμενης από το ΥΠΕΝ, με εισήγηση του ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., μετατροπής στενόμακρης περίκλειστης λωρίδας με διαστάσεις 11χ100 και κλίση 33%,(εντελώς ακατάλληλης για να οικοδομηθεί), η οποία βρίσκεται στην καρδιά του Άλσους Αμαδρυάδων (γνωστής ως Ο.Τ. 145) από κοινόχρηστη-κοινωφελή σε οικοδομήσιμη με εμπορικές χρήσεις, ήτοι: κατοικίες, πρεσβείες, ιδιωτικά γυμναστήρια κλπ.
Αυτό προϋποθέτει την πλήρη κατάργηση της πλατείας που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Έρσης και Δρόση, ώστε ο χώρος να αποκτήσει είσοδο και την καταστροφή του 1/3 του Άλσους Αμαδρυάδων, προκειμένου η λωρίδα αυτή να συνδεθεί με την οδό Βαλαωρίτου και να αποκτήσει έξοδο.
Προϋποθέτει δηλαδή την καταστροφή ενός Άλσους, που υπάρχει στο Ψυχικό εδώ και 40 χρόνια, η οποία θα υποβαθμίσει έτι περαιτέρω το περιβάλλον της περιοχής, που χαρακτηρίζεται από έντονη κλίση, πολύ πυκνή δόμηση και πολύ στενούς δρόμους σε σχέση με το υπόλοιπο προάστιο.
Σημειωτέον, ότι το κτηματολόγιο καταχώρησε την κυριότητα της λωρίδας αυτής στην ΚΕΚΡΟΨ, λόγω χρησικτησίας…και ότι αν είχε τίτλους σωστούς, εδώ και τόσα χρόνια θα την είχε πουλήσει για οικόπεδο, όπως πούλησε όλο το Ψυχικό.
Επειδή τέτοιους τίτλους δεν έχει μεταχειρίζεται σήμερα την επιρροή των μετόχων της για να την οικοδομήσει.
Σήμερα το Ψυχικό μετράει τους φίλους του #KyriakosMitsotakis #ΆδωνιςΓεωργιάδηςAdonisGeorgiadis #KostisHatzidakis #ΖωήΡάπτη #TheodorosRoussopoulos #NikiKerameus #ΔημήτρηςΚαιρίδης”