Αναμορφώνεται το Αθλητικό Κέντρο Ν.Ψυχικού- Ξεκίνησε η λειτουργία των γηπέδων μπάσκετ

Ο ΟΚΑΠΑ με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των αθλουμένων φρόντισε και αντικατέστησε τις μπασκέτες του με νέες, ολυμπιακού τύπου, οι οποίες πλέον διαθέτουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης σύμφωνα με το πρότυπο EN15312:2007.

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης των εργασιών αντικατάστασης των μπασκετών του Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού σας γνωστοποιούμε ότι τα γήπεδα είναι έτοιμα προς χρήση και θα λειτουργήσουν με το παρακάτω ωράριο:

  • 08:00- 16:00 θα λειτουργούν και τα τρία υπάρχοντα γήπεδα, ενώ
  • 16:00- 21:45 θα λειτουργούν τα δύο γήπεδα που διαθέτουν φωτισμό

Το σχέδιο της Δημοτικής αρχής για το Αθλητικό Κέντρο

To psychiko24.gr είχε αποκαλύψει το σχέδιο της δημοτικής αρχής για να μετατραπεί σε στολίδι το Αθλητικό Κέντρο. Ακολουθεί η ανάρτηση:

Με συνολικό κόστος που θα αγγίξει το 1.200.000 ευρώ (από τα οποία τα 600.000 ευρώ θα προέλθουν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ τα υπόλοιπα από ίδιους πόρους του δήμου και/ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα), το αθλητικό κέντρο του Νέου Ψυχικού μετατρέπεται σε έναν υπερσύγχρονο πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού.

Ένα έργο πνοής για την πόλη, για το οποίο οφείλονται πολλά συγχαρητήρια τόσο στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και την προϊσταμένη κυρία Σταύρου όσο και στον αντιδήμαρχο Νίκο Ζερβό που συνέταξαν τη μελέτη και προχωρούν στην υλοποίηση του έργου.

Η αναβάθμιση άπτεται τόσο του κτιριολογικού όσο και του ενεργειακού αποτυπώματος του κτιρίου, ενώ κρίνεται ως απόλυτα σωστή και επιβεβλημένη η αποφυγή της ανάθεσης της μελέτης σε ιδιώτες – με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, που αποτελείται από άξια στελέχη, να αναλαμβάνει το έργο – με συνακόλουθη εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ για τον δήμο.

Ο πολυχώρος, οι αίθουσες γυμναστικής και τα γήπεδα μπάσκετ θα συντηρηθούν, θα αναβαθμιστούν και θα παραδοθούν προς χρήση των δημοτών. Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο πολυχώρος διαθέτει πλέον καλύτερη σκηνή, κατάλληλη για κάθε είδους εκδηλώσεις, παραστάσεις και τελετές, που έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί 50 συντελεστές! Παράλληλα,  η αίθουσα αποκτά χωρητικότητα 150 θεατών, ενώ έχει προβλεφθεί και πρόσβαση για άτομα με κινητικά προβλήματα με τη δημιουργία εξωτερικού ανελκυστήρα 5 στάσεων.

Στο υπόγειο μεγαλώνει η αίθουσα γυμναστικής, ενώ προστίθενται αποδυτήρια, ερμάρια και ντους.

Στο ισόγειο προβλέπεται η σκηνή να είναι αναδιπλούμενη, ώστε να δημιουργείται μεγαλύτερος χώρος όταν δεν χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις ή παραστάσεις, ενώ κατασκευάστηκαν και παρασκήνια.

Οι έξοδοι κινδύνου αναβαθμίστηκαν και, παράλληλα, αλλάζει πλήρως το σύστημα θέρμανσης, κλιματισμού, καθώς και τα κουφώματα του κτιρίου.

  • Στην πισίνα τοποθετείται αναβατήριο για τα άτομα με κινητικά προβλήματα, ενώ το σύνολο των χώρων του αθλητικού κέντρου είναι πλέον νόμιμοι και αδειοδοτημένοι.
  • Το γήπεδο μπάσκετ αποκτά καινούργιο δάπεδο, καθώς και νέες, σταθερές κερκίδες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Αναβάθμιση Αθλητικού Κέντρου Νέου Ψυχικού: οι διάλογοι που διαμείφθηκαν

Δ. Γαλάνης: Πρόθεσή μας είναι να αποδώσουμε το συντομότερο δυνατόν τους χώρους του Αθλητικού Κέντρου στο κοινό, νόμιμους και αδειοδοτημένους. Στη βάση αυτής της λογικής και απόφασης, ήδη αυτότο σαββατοκύριακο παραδίδονται στους δημότες μας τα γήπεδα μπάσκετ.

Ν. Κανελλάκης: Επισημαίνω ότι αυτό που πάντοτε ζητούσαμε – να λαμβάνουμε έγκαιρα τα προσχέδια και τις μελέτες – το έκαναν πράξη. Συγχαρητήρια στον αντιδήμαρχο Νίκο Ζερβό και στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας. Το Αθλητικό Κέντρο χρειαζόταν και τη συντήρηση και την αναβάθμιση. Χαίρομαι που η αρχή έγινε από το Νέο Ψυχικό, γιατί ήταν κάτι που το είχαμε ανάγκη.

Π. Ξυριδάκης: Είναι ευτύχημα που λόγω των εκλογών ξεμπλόκαραν τα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως ο «Φιλόδημος», πράγμα που δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης τέτοιων έργων. Το προηγούμενο ανάλογο πρόγραμμα ανάγεται πίσω, στο μακρινό 2009.