Άμεση η ανταπόκριση της Περιφέρειας στην πυρκαγιά της Νέας Μάκρης

Σε πλήρη κινητοποίηση βρέθηκε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στη Νέα Μάκρη ο Μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής. Τις προσπάθειες συντόνιζε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης έλαβαν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με  πάνω από 10 υδροφόρες, ερπυστριοφόρα καθώς και χωματουργικά μηχανήματα που συνέβαλαν στη διάνοιξη δρόμων. 

Το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός. 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την εκδήλωση της πυρκαγιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκρισης των εργαζομένων της Περιφέρειας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επισήμανε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η ασφάλεια των πολιτών. 

«Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία , το Δήμο Μαραθώνα και με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καταφέραμε να εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε το πύρινο μέτωπο.” σημείωσε ο Γ. Πατούλης και συνέχισε λέγοντας:

“Για το λόγο αυτό θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου για τον συντονισμό στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στους αντιπεριφερειάρχες μου Βασίλη Κόκκαλη και  Θανάση Αυγερινό, το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ευστράτιο Δαβάκη, στο Δήμαρχο Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, στο Πυροσβεστικό σώμα και στην Ελληνική Αστυνομία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας μας  για την άμεση ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά μου καθώς και για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν για την κατάσβεση. 

Περιφέρεια Αττικής και Κεντρική Διοίκηση θα διαμορφώνουμε από κοινού το πλαίσιο θωράκισης,  προστασίας και ασφάλεια της ζωής των κατοίκων της Αττικής”.