Άμεσες ενέργειες της δημοτικής αρχής για τον άπορο του Ν. Ψυχικού

Άμεσες ήταν οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής μετά το δημοσίευμα του psychiko24, το οποίο αφορούσε τους προβληματισμούς των δημοτών για τον άπορο άνθρωπο που περιπλανιέται στους δρόμους του Ν. Ψυχικού, χωρίς στέγη.

Σύμφωνα με τους δημότες, πρόκειται για έναν άνθρωπο που πίνει πολύ και ορισμένες φορές έχει χάσει τον έλεγχο. Αν και ορισμένα μηνύματα που έλαβε το psychiko24, έκαναν λόγο για έναν άκακο άνθρωπο, άλλα έκαναν λόγο για “φασαρίες” που έχουν δημιουργηθεί σε φούρνους και επιχειρήσεις του Δήμου από τον άπορο συνάνθρωπό μας. Στο σύνολό τους τα μηνύματα, συμπερασματικά, που έλαβε το psychiko24 από δημότες, έκαναν λόγο για την ανησυχία γύρω από τη δημόσια υγεία, αλλά κυρίως την αναγκαιότητα να βρεθεί μια λύση για αυτό τον άνθρωπο, προκειμένου να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και ,αν γίνεται, να επανενταχθεί στην κοινωνία.

Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το χθεσινό δημοσίευμα το γραφείο δημάρχου ενημέρωσε αμέσως την κοινωνική υπηρεσία για το συγκεκριμένο γεγονός. Το ζήτημα δεν είναι καινούργιο, καθώς ο άνθρωπος που βρίσκεται σε ανάγκη, αρνείται να δεχθεί βοήθεια τα τελευταία χρόνια . Μάλιστα ορισμένοι δημότες αναφέρουν πως έχει φτάσει στα όριά του, διώχνοντας ανθρώπους του ΕΚΑΒ και της ΕΛΑΣ που έχουν έρθει για να συνδράμουν.

“Στόχος μας είναι να βρεθεί μια λύση για αυτό τον άνθρωπο προκειμένου να μην βασανίζεται άλλο. Ωστόσο δεν δέχεται βοήθεια, όμως εξετάζονται όλες οι πιθανές λύσεις για ν’αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα με ανθρωπιά και υπευθυνότητα” σχολιάζουν πηγές από το Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.

Η θέση του psychiko24

To psychiko24 δεν υιοθετεί κανένα χαρακτηρισμό των δημοτών, για οποιοδήποτε θέμα αντιλαμβάνονται ως ζήτημα που τους απασχολεί για το προάστιο. Στόχος του άρθρου ήταν ν ‘αναδειχθεί το πρόβλημα με τον άπορο συνάνθρωπό μας, να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και να δοθεί λύση, κυρίως για τον ίδιο τον άνθρωπο, όσο και για τους δημότες που ανησυχούν. Κάτι που φαίνεται πως συμβαίνει.