Το εκτυφλωτικό λευκό και το ελλληνικό μπλε στην Αίθουσα Τέχνης “Έγινα Αίγινα”

Κεραμικά έργα τέχνης, συλλεκτικά σκεύη, εικαστικά κοσμήματα και χειροποίητα χρηστικά υφάσματα, σε μία έκθεση στην Αίγινα, με αναφορές στο ελληνικό λευκό και στο καθαρό μπλε, χρώματα που υποδηλώνουν το ελληνικό καλοκαίρι.

Συνεχίζοντας τον θεσμό της εαρινής οργανικής συνομιλίας μεταξύ επιλεγμένων δημιουργών, η Αίθουσα Τέχνης «ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ», παρουσιάζει την ενότητα «BLANC & BLEU» με εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης της Μαρίας Γέρουλα, της Μάρως Κορνηλάκη και της Μαρίας Παπανικολάου.
Τα έργα δημιουργήθηκαν ειδικά για την έκθεση στην Αίγινα

Ολα τα έργα υλοποιήθηκαν ειδικά για την έκθεση στην Αίγινα. Τα πρωτότυπα αυτά αντικείμενα των τριών ταλαντούχων δημιουργών, κεραμικά, εικαστικά και κοσμήματα παρουσιάζονται σε επιμέλεια Ιρις Κρητικού.
Παραθυρόφυλλα γκρι κοκορακια διακοσμητικα
H Αίθουσα Τέχνης «ΕΓΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑ», παρουσιάζει την ενότητα «BLANC & BLEU» με εικαστικά έργα και αντικείμενα τέχνης της Μαρίας Γέρουλα, της Μάρως Κορνηλάκη και της Μαρίας Παπανικολάου

Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού, σημειώνει:

«Αντλώντας την πρώτη ύλη τους από τα διαχρονικά συστατικά του ελληνικού θερινού τοπίου, οι τρεις σχεδιάστριες συναντούνται κάτω από το αιγινήτικο φως, δημιουργώντας και προτείνοντας τα ελάχιστα απαραίτητα» σημειώνει για την έκθεση η επιμελήτρια της, Ίρις Κρητικού. Και συνεχίζει.
υφασμα με ζωγραφια
Εργο της Μαρίας Γέρουλα για την εκθεση στην Αίγινα

«Η Μαρία Γέρουλα, με έδρα την Αθήνα, έχοντας ιδρύσει την επιτυχημένη σχεδιαστική ταυτότητα MY και χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ελληνικά υφάσματα και φυσικές πρώτες ύλες, δημιουργεί εντυπωσιακές συλλογές ενδυμάτων και αξεσουάρ ένδυσης καθημερινής χρήσης. Οι υφασμένες επιφάνειες των έργων της, συχνά κοσμημένες με συμπυκνωμένα μηνύματα και ευφυή χρήση ελληνικών λέξεων και εικονιστικών συμβόλων που μετατρέπονται σε διεθνή σλόγκαν, αποτελούν στην πραγματικότητα ένα αυτοτελές αλφαβητάριο έκφρασης και συνειδητοποίησης».
κοσμημα αλυσίδα
Κόσμημα της Μάρως Κορνηλάκη ειδικά σχεδιασμένο για την έκθεση στην Αίγινα

«Η Μάρω Κορνηλάκη, με έδρα το Ηράκλειο και πολυετές πεδίο έρευνας και έκφρασης το κόσμημα, σχεδιάζει και υλοποιεί πολύτιμα περιδέραια και περικάρπια από πορσελάνη και μέταλλο, που συχνά ολοκληρώνονται με φυσικές πρώτες ύλες όπως το λινάρι. Οι στιλπνές λευκές φόρμες της, συνδυασμένες με μπλε και κοραλλί πορσελάνη, τόσο γενναιόδωρες στην κλίμακα όσο και οργανικές στον σχεδιασμό τους, μετατρέπονται στα φορέσιμα τολμηρά γλυπτά μιας σπάνιας δυναμικής έκφρασης».
μπιμπελο αρνια μπλε ασπρα
Αντικείμενα της Μαρίας Παπανικολάου σε μπλε και λευκό

«Η Μαρία Παπανικολάου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δημιουργεί πρωτότυπα κεραμικά εικαστικά έργα και χρηστικά αντικείμενα που αντλούν έμπνευση από τις καθημερινές οπτικές εμπειρίες μας.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politismos/aithoysa-tehnis-egina-aigina