Ο Γ. Πατούλης εγκαινίασε Συμβουλευτικό Σταθμό για την άνοια

Στο πλαίσιο της παροχής περισσότερων υπηρεσιών υγείας για τους ηλικιωμένους πολίτες της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης, ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών,  προχώρησε στην λειτουργία μιας νέας δομής του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Περιφερειάρχης Αττικής, κ.Γιώργος Πατούλης μαζί με τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.

Τα εγκαίνια του Σταθμού πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου από τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο, την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο Ασπασία (Νίνα) Βλάχου την Αντιπεριφερειάρχη  Βορείου Τομέα Όλγα Κεφαλογιάννη και την πρόεδρο της Εταιρίας Alzheimer Αθηνών Δρ Παρασκευή Σακκά.

  Στο Συμβουλευτικό Σταθμό Άνοιας που λειτουργεί στο Γ ΚΑΠΗ ΝΕΑΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ (Κηφισού και Αγραύλης) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο (ιατρείο ΚΑΠΗ) έχουν πρόσβαση για τις υπηρεσίες του, όλα τα μέλη των τεσσάρων (4) ΚΑΠΗ και όλοι οι ηλικιωμένοι του Δήμου μας.

Γ. Πατούλης: Ένας ακόμη Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια τίθεται στη διάθεση των πολιτών»

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και Περιφερειάρχης Αττικής,  Γιώργος Πατούλης, με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του έστειλε το χαιρετισμό του:

«Με τη δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, παρέχεται στους δημότες η δυνατότητα να απευθύνονται στο Δήμο τους και μάλιστα στους οικείους χώρους των ΚΑΠΗ στους οποίους ήδη προσέρχονται  για την ανίχνευση πιθανόν συμπτωμάτων που σχετίζονται με την έναρξη της νόσου της άνοιας, αλλά και για ήδη νοσούντες να παρέχονται υπηρεσίες από τους επαγγελματίες υγείας που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά με σκοπό τη σταθεροποίηση της νόσου. Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την προαγωγή της υγείας των δημοτών του».  

Από την μεριά της η αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, κ.Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε πως “«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη και στο Δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για την λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού. Είναι βέβαιο ότι οι ασθενείς που πάσχουν από άνοια αξίζουν υψηλής ποιότητας ζωής και υπηρεσίες υποστήριξης τόσο των ίδιων , όσο και  των οικογενειών τους. Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε σε πρώτο πλάνο την διατήρηση της υγείας των πολιτών με στόχο την ανάδειξη της Αττικής σε Περιφέρεια Υγείας».