Στο Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας ο Πατούλης

Στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚΥΠΣ) στο Χαλάνδρι βρέθηκε αμέσως μετά τη σεισμική δόνηση που έπληξε το λεκανοπέδιο την Παρασκευή 19 Ιουλίου ο Γιώργος Πατούλης. Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου έδωσε συγχαρητήρια για τον συντονισμό και τον συγχρονισμό των φορέων στον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες «για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα».

Με αφορμή το σεισμό, ο Γ. Πατούλης εφιστά την προσοχή στις οδηγίες προφύλαξης  σε περίπτωση μετασεισμικής δραστηριότητας. Ειδικότερα επεσήμανε τα εξής:

«Η Επικοινωνιακή Ετοιμότητα στις καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης είναι υποχρέωση της πολιτείας και των αρμόδιων αρχών και το άμεσο και πρωτογενές εργαλείο για τη διάσωση του κάθε πολίτη. ‘Όλοι οι πολίτες της Αττικής θα εκπαιδευτούν άμεσα για τη διάσωση της ζωής τους και των οικογενειών τους για κάθε περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης και φυσικής καταστροφής και θα έχουν διαδραστικά τη συνδρομή της Περιφερειακής Αρχής της Αττικής  και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, με λεπτομερείς οδηγίες και έγκαιρη καθοδήγηση με βάση τις αρχές της Ετοιμότητας των σύγχρονων κοινωνιών. Δεν θα αφήσουμε απροστάτευτο κανένα από τους συμπολίτες μας που κινδυνεύουν να τραυματιστούν ή να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωής τους από δολοφονική άγνοια».