Η ευθύνη στην Δούρου για όλες τις αποφάσεις έως 31 Αυγούστου

Η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ο νέος Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους την 1η Σεπτεμβρίου 2019. 

Ως τις 31 Αυγούστου, την αποκλειστική πολιτική ευθύνη για τις αποφάσεις που θα παρθούν από τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας, την έχει η απερχόμενη Διοίκηση της κας Δούρου, που διαθέτει και την πλειοψηφία για να λαμβάνει αποφάσεις. 

Με αφορμή όμως την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο των εργαζομένων , η οποία αφορά το ζήτημα που θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και συγκεκριμένα, την έγκριση δαπάνης και τη διάθεση πίστωσης ποσού άνω των 20 εκ. ευρώ, για την αγορά του νέου κτιρίου στο οποίο σκόπευε η σημερινή διοίκηση να στεγάσει τις υπηρεσίες του Κεντρικού Τομέα, θα θέλαμε ως παράταξη «Νέα Αρχή για την Αττική» να τοποθετηθούμε για το ζήτημα, ξεκαθαρίζοντας ότι:

1. Εκφράζουμε την αντίθεση μας κι αυτήν τη θέση θα την εκφράσουμε κι επίσημα δια της εκπροσώπου μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  στην αυριανή συνεδρίαση. 

2. Ως νέα διοίκηση δεν πρόκειται  να νομιμοποιήσουμε αποφάσεις που δεν πάρθηκαν με νόμιμο τρόπο , αλλά και δεν πρόκειται επίσης να  ρισκάρουμε για λόγους εντυπώσεων και μόνον , να ανατρέψουμε αποφάσεις και πράξεις της απερχόμενης διοίκησης. Ιδιαίτερα αποφάσεις που δημιουργούν ισχυρές νομικές δεσμεύσεις στην επόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και ενέχουν τον κίνδυνο, εφόσον δε λειτουργήσουμε με νομικά ορθό τρόπο,  να συρθούμε σε δικαστικές περιπέτειες και να υποχρεωθούμε σε καταβολές αποζημιώσεων ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Η άσκηση πολιτικής με κριτήριο τη διαφάνεια και τη νομιμότητα κι όχι τη δημιουργία εντυπώσεων , είναι η δική μας πολιτική πρακτική. 

3. Σε καμία περίπτωση ως νέα διοίκηση δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μεταστέγαση των υπηρεσιών και του προσωπικού του κεντρικού τομέα της Περιφέρειας Αττικής σε άλλο κτίριο, αν δεν έχει προηγηθεί διάλογος με τους εργαζόμενους μας. Όσον αφορά τη χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου, εφόσον με απόφαση της σημερινής κι απερχόμενης διοίκησης αυτό τελικά περάσει στην κυριότητα της Περιφέρειας, θα αναζητήσουμε τον τρόπο , τις χρήσεις και άλλες πιθανές λειτουργίες , για να πετύχουμε τη βέλτιστη αξιοποίηση του. Σε συνεννόηση πάντοτε με τους εργαζόμενους  μας, τους οποίους θέλουμε «συμμάχους» στο έργο μας. Αυτή είναι η στρατηγική μας, στρατηγική αξιοποίησης και όχι η απαξίωσης των περιουσιακών στοιχείων της Περιφέρειας, που αποτελούν άλλωστε περιουσία των πολιτών της Αττικής.