Απάντηση Πατούλη σε Δούρου για τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Με την επισήμανση ότι η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εγκαθίσταται και αναλαμβάνει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές της, την 1.9.2019, απαντά ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην επιστολή της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, με την οποία τον καλεί να πάρει θέση σχετικά με το ζήτημα της αγοράς νέου κτιρίου για την μετεγκατάσταση των υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή που της απέστειλε σημειώνει : «Πλέον της συνοπτικής ενημερώσεώς μου επί σοβαρών εκκρεμών θεμάτων της Περιφέρειας Αττικής, όπως είχατε και έχετε, την προς τούτο ευγενή καλοσύνη, κάθε θέμα της Περιφέρειας Αττικής θα αντιμετωπισθεί απ΄τη νέα Διοίκηση και κατά τα οριζόμενα στο νόμο, από 1.9.2019 και εν συνεχεία».

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης υπενθυμίζει πως  «ο Περιφερειακός Συνδυασμός «ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική», στις 18 Ιουλίου 2019, εξέδωσε δελτίο τύπου, με το οποίο άσκησε κριτική και εξέφρασε την πολιτική άποψή του, επί του θέματος, με την εξαιρετική, όμως, σημείωση ότι, εσείς γνωρίζετε και σε βάθος, τα νομικά και οικονομικά, καθώς και τα πραγματικά δεδομένα εκκρεμών υποθέσεων της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και το προαναφερόμενο και έχετε την απόλυτη ευθύνη λήψης αποφάσεων επ΄αυτών, μέχρι την 31.8.2019».

Τέλος ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής σχολιάζοντας τη σχετική αναφορά της κας Δούρου ότι «η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας… δεν πρέπει να αιφνιδιασθεί με κρίσιμα ζητήματα που χρήζουν άμεσης διαχείρισης την επόμενη ημέρα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά : «Aναγνωρίζετε, πλέον, ότι η απερχόμενη Διοίκησή σας δεν αντιμετώπισε κρίσιμα ζητήματα, ασφαλώς δε και προς εξαιρετική βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, όσο αφορά στην «ωρολογιακή βόμβα» ΧΥΤΑ Φυλής, κ.λπ».