Το διαχρονικό φλέρτ του ΣΥΡΙΖΑ με καταληψίες και μπαχαλάκηδες

*Η φωτογραφία είναι από την εποχή που επί ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείας κ.Τόσκα συνταξιούχοι έτρωγαν ξύλο από τα ΜΑΤ, και ο αρμόδιος υπουργός δήλωνε πως πρόκειται για….”ατυχή στιγμή”

Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για τις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετά σχολεία της χώρας, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι χαρίζει πολιτικό μανδύα στις καταλήψεις. 

Όπως σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή οι καταλήψεις είναι εις βάρος των μαθητών που χάνουν μαθήματα, ενώ καταλόγισε ευθύνες σε όσους τις υποστηρίζουν. «Τις λιγότερες ευθύνες έχουν τα παιδιά» συμπλήρωσε μιλώντας με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη. 

«Δεν γνωρίζω αν οι καταλήψεις είναι υποκινούμενες, αλλά σίγουρα έχουν πολιτική κάλυψη» τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Μαρκόπουλος, ενώ πρόσθεσε πως οι καταλήψεις είναι κατά του ελληνικού λαϊκού σπιτιού, καθώς έχουν χαθεί σημαντικές διδακτικές ώρες για τους μαθητές. 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος υποστήριξε ότι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη τα έκλεισε η κυβέρνηση, καθώς έσπευσε να τα ανοίξει. «Η κυβέρνηση έχει εξαφανιστεί και φταίνε μόνο οι μαθητές» υπογράμμισε ο κ. Βαρεμένος, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία των μαθητών είναι υπέρ της χρήσης μάσκας και πως ζητούν καλύτερες συνθήκες μέσα στις τάξεις. 

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την κατάσταση με ένα τρόπο που δεν είναι σοβαρός, κοιτάει να ρίξει αλλού την μπάλα» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος έκανε λόγο για κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις.