Θεοδωρικάκος: Αναγκαιότητα οι 8.000 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ τοποθετήθηκε εκτενώς ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε πρωινή συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά.

Ο υπουργός τόνισε την αναγκαιότητα για τις 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο που προωθούνται, αλλά και των 8.000 προσλήψεων από τους ΟΤΑ, σημειώνοντας πως “το σύνολο των προσλήψεων γίνεται μέσω ΑΣΕΠ”.

Η συνέντευξη του υπ. Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου στον ΣΚΑΙ

Η Ελλάδα επαγρυπνά και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση με ενότητα και αποφασιστικότητα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του
στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΙ, και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ως ηγέτης όλων των Ελλήνων, θα ζητήσει τη στήριξη των Ευρωπαίων και θα καταγγείλει τη
συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία είναι παράνομη κι επιθετική και δεν έχει καμία σχέση με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
Ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες καθώς η Τουρκία θα συνεχίσει τις προκλήσεις, επισήμανε όμως ότι καθήκον δικό μας είναι με απόλυτη ενότητα να δημιουργήσουμε ένα πανίσχυρο αρραγές εθνικό μέτωπο και να υπηρετήσουμε όλοι μαζί την εθνική στρατηγική.
Ερωτηθείς για τη στάση του κ. Τσίπρα, ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν είναι ώρα για δημόσιες αντιδικίες γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ένα αρραγές εθνικό μέτωπο και
ανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες η Κυβέρνηση θα ενημερώσει, σε κλειστή συνεδρίαση, τα κόμματα, συγκαλώντας το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δήλωσε ότι η Κυβέρνηση έκανε τα πάντα για να εξασφαλισθούν οι 200 ψήφοι και τόνισε ότι σε μια περίοδο που η Ελλάδα απειλείται, που βρίσκεται μπροστά σε σοβαρούς εθνικούς κινδύνους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι και αξιοποιούμε τον απόδημο ελληνισμό που αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τη χώρα. Αναφερόμενος στον προγραμματισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για τις προσλήψεις, είπε ότι θα τηρηθεί ο κανόνας 1:1 και με 2.300 αποχωρήσεις το 2018-2019 έχουν προγραμματισθεί 19.700 προσλήψεις με προτεραιότητα στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της ασφάλειας. Επίσης εκτός του κανόνα 1:1 και σε συμφωνία με την τρόικα, την ίδια περίοδο γίνονται περί τις 8.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ, που οικονομικά καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη, 2.900 προσλήψεις
για τη συνέχιση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», 1.700 συνοριοφύλακες, 2.500 σε υγειονομικό προσωπικό, 4.500 στην Ειδική Αγωγή και 5.250 στην Παιδεία στην οποία ο αριθμός θα είναι ίδιος και το επόμενο έτος.